Kun 13-vuotias tyttö tuli koulusta, kotona odotti koko suku ja varsinainen yllätys. Lapsi sai tietää olevansa kihloissa. Morsian oli asiasta kuitenkin eri mieltä ja kieltäytyi kunniasta. Hän pääsi lopulta karkuun ja otti yhteyttä poliisiin. Vanhemmat saivat naimakaupasta ehdollista. Ylkä jäi tuomiotta.

Tytön vanhemmat ja nyt 27-vuotias mies saivat viime syksynä syytteen tekemästään avioliittosopimuksesta. Heitä epäiltiin Aftonbladet-lehden mukaan siitä, että he olivat pakottaneet 13-vuotiaan tytön ”avioliiton omaiseen suhteeseen” aikuisen miehen kanssa.

Poliisiraportissa kerrotaan tytön kohtelusta kotonaan. Häntä oli hakattu ja hänen päälleen oli heitetty kiehuvaa vettä. Näin siksi, että hän kieltäytyi avioliitosta hänelle osoitetun miehen kanssa. Vanhemmat myös lukitsivat hänet kuukaudeksi huoneeseensa, jotta hän ei olisi voinut ottaa yhteyttä poliisiin.

Kun poliisi viimein oli saanut tytön ilmoituksen ja saapui paikalle, repäisivät perhe ja sukulaiset sananmukaisesti vaatteensa. Poliisin mukaan kyse näytti olevan perheen kunniasta. Väki huusi ja riehui yrittäen estää poliisia laittamasta tyttöä autoon. Kun poliisi viimein sai tytön maijaan, innokkaimmat joukosta, 5-7 ihmistä, vetivät ovenkahvoista, roikkuivat poliisiauton peileissä ja asettuivat makaamaan konepellille. He yrittivät kaikin keinoin saada tytön muuttamaan mielensä ja nousemaan pois autosta. Suosiolla tai väkisin.

Tytön pyynnöstä poliisit eivät jääneet neuvottelemaan asioista. He päättivät poistua paikalta niin nopeasti kuin mahdollista. Myöhemmin vahvistui, että tyttö ei halunnut enää takaisin vanhempiensa luokse, joten sosiaaliviranomaiset ottivat hänet huostaansa. Vanhemmat sekä sulhanen saivat syytteen.

Tytön vanhemmat saivat muutama päivä sitten ehdollisen rangaistuksen avioliittoon pakottamisesta. Sulhanen selvisi tuomiotta. Värmlannin raastuvanoikeus selittää ratkaisua tiedotteessaan: ”On jäänyt näyttämättä, että mies olisi ymmärtänyt sen, että tyttö vastusti avioliiton omaista suhdetta hänen kanssaan”.

Suomen Uutiset