Saksan vuodenvaihteessa voimaan astunut nettisensuurilaki on kohdannut ankaraa kritiikkiä. Sosiaalidemokraattisen oikeusministeri Heiko Maasin aloitteesta ja kristillisdemokraattien tuella Saksan lainsäädäntöön ujuttamia pykäliä vastaan ovat nyt paitsi kansallismielinen Vaihtoehto Saksalle -puolue, myös Liberaalit, Vihreät ja jopa Vasemmisto.

– Saksan vuoden alusta voimaan tullut nettisensuurilaki on kumottava heti, vaati Bildin päätoimittaja Julian Reichelt vaati 3. tammikuuta.

Digiteollisuuden etujärjestö Bitkomin toimitusjohtaja Bernhard Rohleder kertoi Financial Timesille, että Saksan oikeusjärjestelmä on yksityistetty yhdysvaltalaisille suuryhtiöille.

Nettisensuurilain kumoamista on aiemmin vaatinut Vaihtoehto Saksalle -puolue AfD.

Nyt myös Vihreät, liberaalipuolue FDP ja jopa vasemmistopuolue Linke haluaa, että nettisensuurilaki kumotaan, Deutsche Welle kirjoittaa. Linken ryhmäjohtajan Sahra Wagenknechtin mukaan sensuurilaki on suorastaan ”isku oikeusvaltion kasvoihin”.

Nettisensuurilaissa on jo toteutunut historian ironia. Saksalaisessa mediassa arvellaan, että nettisensuurin isä Heiko Maasin twiitti, jossa hän nimitti Saksan keskuspankin entistä johtajaa ja Saksan maahanmuuttolinjaa arvostellutta Thilo Sarrazinia idiootiksi, on tulkittu tai ilmiannettu vihapuheena, kirjoittaa Berliinissä asuva suomalaistoimittaja Pertti Rönkkö Facebookissa.

Palvelun tarjoajan on poistettava tällaiset viestit 24 tunnin sisällä enimmillään 50 miljoonan euron sakon uhalla. Ministerin twiittaus on vuodelta 2010.

– Oikeusministeri Maasista tuli ilmeisesti oman nettilakinsa uhri, otsikoi Berliner Morgenpost.

Suomen Uutiset