Puheenjohtaja Timo Soinin (ps.) mukaan Kreikan lainaohjelman neljän kuukauden lykkääminen on ”näpertelyä ja laastarointia”.

– Poliittinen teatteri Kreikan lainaohjelman ympärillä jatkuu komedian ja tragedian välimaastossa. Nyt saavutettu yksimielisyys on tyypillistä poliittista peliä, jolla ostetaan aikaa ja kasvojen säilyttämistä. Sama sirkus on edessä neljän kuukauden päästä, Soini moittii.

Soini huomauttaa, että Kreikan esityksissä on vain vähän konkreettista sisältöä. Ohjelmien jatkuvuudesta ei ole varmuutta, yksityistämisohjelman etenemissuunnitelma on epäselvä ja ylijäämäsäännöksen kohtalo on utuinen.

– Taas on löydetty ratkaisu, ” jossa kaikki voittavat” eli mitään ei tehdä. Rahaa luodaan ikään kuin tyhjästä. Millä velka maksetaan? Se tässä nyt ei ollut edes esillä, sillä Kreikalla on tuntuvasti lyhennysvapaata aikaa.

– Kreikan poliitikot näyttävät olevan poliittisen pelin ja rahan kuppaamisen mestareita. Rahaa ja erivapauksia nyhdetään aina kuin mahdollista. Tällä lykkäysohjelmalla ei ole mitään tekemistä ongelmien ratkaisun kanssa. Piina jatkuu, asia pitkittyy – mutta ei ratkea.

SUOMEN UUTISET