Helsingin Sanomien toimittaja Tuomas Niskakangas kirjoitti (30.3.), että ”autoilijoilta puuttuu puolue”.

– Kuinka väärässä Niskakangas onkaan. Perussuomalaiset on juuriaan myöten autoilijapuolue ja on ollut sitä perustamisestaan asti, sanoo perussuomalaisten porilaiskansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen.

Niskakangas kirjoittaa, että perussuomalaisten uskottavuutta autoilijapuolueena heikentää puolueen valmius tinkiä parkkipaikkavaatimuksista ”asuntorakentamisen hintojen alentamisen nimissä”.

– Perussuomalaiset on ennen kaikkea järkipuolue. Jos parkkipaikkavaatimus vaikuttaa ylimitoitetulta tarpeeseen verrattuna ja asuntojen hintoja saadaan roimasti alas parkkipaikkavaatimusta joustamalla, niin se on järkevää politiikkaa. Se ei ole tinkimistä puolueen periaatteista.

Yksityisautoilu on välttämättömyys

Perussuomalaisten kuntavaaliohjelmassa vaaditaan muun muassa, että tiet laitetaan kuntoon, koska kaikki liiketoiminta ei tapahdu Suomessakaan tietoverkoissa. Lisäksi kuntiin on laadittava tiestrategiat; liikennesuunnittelua ei saa tehdä pyöräilyn ehdoilla, tiemäärärahoja tasaisemmin kuntiin.

– Me olemme autoilijapuolue epämuodikkuuden uhallakin. Tämä näkyy kaikissa ohjelmissamme. Yksityisautoilu on Suomen olosuhteissa välttämättömyys. Tulevaisuudenkin liikennemuodot tarvitsevat teitä, Jalonen painottaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit