Eduskuntaryhmän johtaja Ville Tavion (ps.) puhe Torniossa eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

Arvoisa kaupunginjohtaja ja arvoisat perussuomalaiset, hyvät median edustajat, tervetuloa Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokoukseen.

Kiitos kaupungille lämpimästä vastaanotosta, jonka olemme saaneet täällä Torniossa.

Yksi Tornioon ensimmäisenä liitettävistä mielikuvista on Tornionjoki, Euroopan suurin vapaana virtaava lohijoki. Joki on edelleen lähes luonnontilassa ja lohisaaliit ovat runsaita. Runoilija Juhani Siljo kirjoitti yli sata vuotta sitten:

”Vastavirtaan nousee lohen suku.
Aallon urho, terässuomupuku,
meren kehdon keinunnasta läksi
vihreilt’ ulapoilta Pohjaa kohti,
oma luonto, lohen luonto johti
ylemmäksi, yhä ylemmäksi”

Voi ajatella, että Perussuomalainen jaksaa Torniossa lohen tavoin uida vastavirtaan ja nousta yhä ylemmäksi, vaikka vastavirta olisi voimakas.

Vastavirta on nimittäin voimakas. Muut suuret puolueet jatkavat globalistista liittovaltio- ja velkaantumispolitiikkaansa, kun taas perussuomalaiset asettavat suomalaisten edun etusijalle.

Teemme työtä kansan hyväksi sillä mandaatilla, jonka olemme vaaleissa kansalta itseltään vaaleissa saaneet. Tänä vuonna menestyimme kuntavaaleissa ja meistä tuli yhä merkittävämpi voima myös kuntatasolla. Seuraavat vaalit eli kaikkien aikojen ensimmäiset maakuntavaalit pidetään näillä näkymin jo viiden kuukauden kuluttua eli tammikuussa. Yleensä vaaleihin voidaan valmistautua pidempi aika, joten nyt korostuu puolueen aktiivien ja erityisesti eduskuntaryhmän rooli hyvässä ehdokashankinnassa ja muissa vaalivalmisteluissa. Eduskuntaryhmämme on muun puolueorganisaation tavoin viestitettävä vaalien lähestyessä äänestäjille, miksi perussuomalaisia on järkevää äänestää myös maakuntavaaleissa.

Valtakunnanpolitiikassa eli eduskuntaryhmämme varsinaisessa toimialueessa on nähtävissä useita asioita, joiden käsittelyssä syysistuntokaudella tarvitaan perussuomalainen vaihtoehto.

Euroopan unionin jäsenmaat ovat hyväksyneet päätöksen, että EU:n kokonaispäästöjä vähennetään vuoteen 2030 mennessä 55 prosenttia vuoden 1990 tasoon verrattuna. Tämä on huomattavasti suurempi kuin aiempi tavoite oli 40 prosenttia. Näin suuri tavoitteen muuttuminen on nyt johtamassa kasvavaan vihersosialismiin, oli kyse sitten lentomatkustamisesta, autoilusta, yritystoiminnasta, byrokratiasta tai metsistä.

Suomen kannalta yhtenä huolenaiheena on, että Suomen runsaita metsiä käytetään hiilinieluina kompensoimaan muiden maiden tekemättä jättämiä ilmastotoimia, jotta EU:n kokonaistilanne saadaan paperilla näyttämään paremmalta. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi metsien hakkuiden rajoituksia.

Perussuomalainen linja on, että metsäpolitiikka täytyy pitää kansallisissa käsissä. Myöskään ilmastotoimissa unionin ei pidä sanella, mitä Suomen pitää tehdä tai mitä Suomi saa tehdä.

Jo nykyään EU rajoittaa sitä, kuinka suuri osa metsien vuotuisesta kasvusta saadaan kaataa. Suomea sitoo EU:n maankäyttö- ja metsäasetus LULUCF, jolla on asetettu jokaiselle EU-jäsenmaalle hiilinielun vertailutaso, joka määrää metsien kaatamiselle vuotuisen enimmäistason. Metsistä laskettavaa hiilinieluhyötyä on lisäksi rajoitettu kattoluvulla, joten Suomen ei edes anneta hyödyntää omien metsiensä hiilinielua täysimääräisesti.

LULUCF-asetus on ollut voimassa vasta vähän aikaa, mutta komissio haluaa jo nyt siihen tiukennuksia. Tämä toimintatapa on EU-päätöksissä tyypillinen: Ensin luodaan sääntelyrakenne, jonka esiteltävän version ei ole tarkoituskaan olla valmis vaikka jäsenmaille kovasti lupaillaan, että mitään enempää ei ole tulossa. Kun uusi EU-lainsäädäntö on saatu sitten juntattua uhkailemalla ja pelottelemalla läpi, jatkaa byrokraattiarmeija uusien direktiivien ja asetusten suunnittelua, ja keskushallinnon ote jäsenmaista vain tiukentuu tiukentumistaan.

Perussuomalaisille on ensiarvoisen tärkeää, että Suomen eduskunta ei ole pelkkä EU-lainsäädännön kumileimasin. Kun eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin toukokuussa EU:n elvytyspakettia eli yhteisvelan ja tulonsiirtounionin hyväksymistä, perussuomalaiset lausuivat aiheesta noin 750 puheenvuoroa. Tiukan äänestyksen jälkeen pakettiin osallistuminen hyväksyttiin, mutta esittämämme perusteellinen kritiikki huomattiin. Voisi kuvitella, että heti tällaisen fiaskon perään EU ei esittäisi enää heti perään mitään yhtä räikeää, mutta Brysselin vallanhimo näyttää olevan loputon.

Vihervasemmistolainen politiikka johtaa siihen, että yhä suurempi summa rahaa jaetaan valtion kirstusta erilaisina tukina. Se on vastakkainasettelun politiikkaa, koska siinä valtiovalta suunnataan tavallista kansalaista vastaan. Nettoveronmaksajilla ei ole vihervasemmiston suunnitelmassa muuta roolia kuin hiljaisen kustantajan ja hallintoalamaisen rooli. Perussuomalaisten mielestä valtiovalta on olemassa ihmisiä varten, eikä ihminen valtiovaltaa varten.

Perussuomalainen politiikka pyrkii siihen, että yhä useampi suomalainen tulee toimeen ilman jatkuvia taloudellisia tukia valtiolta. Pyrimme siihen, että ihmisillä on töitä ja että töistä saatu palkka riittää asumiseen, autoiluun ja elämiseen – myös verojen jälkeen.

Marinin vihervasemmistohallituksen vuoksi ostovoima heikkenee entisestään, koska muun muassa lämmitysöljyn ja bensan verotusta on kiristetty. Veronkorotukset kohdistuvat myös yrityksiin, joiden toimintakulut kasvavat ja kilpailukyky heikkenee.

Vihervasemmiston nostamista veroista huolimatta valtio velkaantuu vuosi toisensa jälkeen yhä enemmän. Vuoden 2021 alijäämän arvioidaan olevan yli 14 miljardia euroa. Ensi vuodelle valtiovarainministeriö esitti noin 7 miljardin euron alijäämää joka uhkaa siitäkin vielä paisua. Perussuomalaisten mielestä ratkaisu tähän velkaantumiskierteeseen ei löydy veronkorotuksista, vaan valtion menojen karsimisesta.

Huonointa mahdollista politiikkaa on nykyisen hallituksen tapa velkaantua tietoisesti ja unohtaa vastuunkanto. Marinin hallitus jättää vaikeat päätökset tuleville hallituksille ja velat tulevien sukupolvien taakaksi.

Oli kyse sitten taloudesta tai arvovalinnoista, asiat on laitettava aina tärkeysjärjestykseen. Tämä on parempi tehdä ajoissa, sillä vitkuttelu vain pahentaa asiaa.

Jos emme itse halua päättää Suomessa omasta kohtalostamme, tekevät muut kyllä päätökset puolestamme. Tämä on jo EU:ssa nähty. Kun Berliinissä ja Pariisissa tehdään päätöksiä, niin ei siellä Suomen etu hirveästi paina.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmällä on tärkeä tehtävä tiedon välittäjänä, jotta totuus EU:sta paljastuu jokaiselle.

Hyvät ystävät. Me odotamme innolla alkavaa eduskunnan syysistuntokautta. Asettakaamme päätöksissä etusijalle vapaa ja itsenäinen Suomi.

Tilaisuuden videotallenne:

SUOMEN UUTISET