Juha Sipilä (kesk.) paljasti alustavan salkkujaon keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen välillä. Ministerien määräksi on sovittu neljätoista. Sipilä nousee itse odotetusti pääministeriksi.

Timo Soinille (ps.) on tulossa ulkoasiainministerin salkku. Perussuomalaisille on tulossa myös seuraavat paikat: oikeus- ja työministeri, puolustusministeri sekä sosiaali- ja terveysministeri.

Keskustalle on pääministerin salkun lisäksi tulossa seuraavat: elinkeinoministeri, ympäristö- ja liikenneministeri, perhe- ja perusturvaministeri, maa- ja metsätalousministeri sekä kunta- ja uudistusministeri.

Alexander Stubbista (kok.) tulee valtionvarainministeri. Kokoomukselle on tulossa myös seuraavat paikat: opetus- ja kulttuuriministeri, sisäministeri sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri.

Alustavasta salkkujaosta kerrottiin valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolmassa. Ministerien määrä oli edellisellä kaudella 17. Ministerien määrän ohella myös poliittisten valtiosihteereiden määrä vähenee kymmenestä kolmeen.