Vain pari päivää sitten tuhopolttaja iski Uppsalassa autohalliin ja teki tuhojaan tukussa: 100 autoa paloi poroksi tai meni remonttiin.
Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä jengit iskivät taas ja nyt haihtui savuna ilmaan ainakin yhdeksän henkilöautoa ja yksi kuormuri.
Vaikka autot ovat Ruotsissa halpoja alkaa vakuutusyhtiöidenkin suupielissä nykiä.

Lähellä Uppsalan rautatieasemaa aivan keskustassa viisi tai kuusi henkilöä tuikkasi tuleen kuusi henkilöautoa ja kuorma-auton. Silminnäkijöiden mukaan jengiläiset pakenivat paikalta juosten sekä polkupyörillä. Monien suomalaistenkin tuntemassa Flogstan nyttemmin ongelmalähiössä poltettiin kaksi autoa ja lähistöllä Nybyssä yksi.

Palomiehillä riittää töitä

Poliisin mukaan kyseessä on kaikkiaan seitsemän erillistä tuhopolttoa. Poliisi on puhuttanut paikallista nuorisoa mutta ketään ei ole toistaiseksi pidätetty. Palomiehille eri puolilla ja yhtä aikaa sattuvat tehtävät ovat erityisen haastavia:

– Yhteistyömme poliisin kanssa toimii mainiosti ja he turvaavat selustamme kun olemme sammutustöissä. On kuitenkin erittäin rasittavaa ajaa eestaas kerta toisensa jälkeen palojen perässä, kuvailee Tukholman pelastusalueen kenttäjohtaja yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa.

Rikollisjengit käyvät reviirisotaa

Paikallisten asukkaiden hieman kyynisen mielipiteen mukaan nuoriso sytytti tiistain-keskiviikon palot, koska yö oli kylmä. Vakavimmissa lausunnoissa tilannetta kaupungissa kuvataan noidankehäksi: rikollisjengit käyvät reviirisotaa ja kosto seuraa kostoa.

Viimeisen parin viikon aikana Uppsalan alueella on ammuttu neljää henkilöä ja autojen lisäksi palamaan on sytytetty myös piharakennuksia ja mitä nyt on tikun eteen sattunut. Poltetun omaisuuden maksajaksi joutuu käytännössä aina vakuutusyhtiö ja korvaukset nousevat miljooniin, euroissakin laskien.

SUOMEN UUTISET