Aamulla töihin lähtevää odotti Ida Aalbergintiellä lohduton näky: kolme autoa oli palanut yöllä lunastuskuntoon. Poliisi epäilee tuhopolttoa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen puoli kolmen aikaan yöllä ja palohenkilöstön tehtäväksi jäi lähinnä loppusammutus. Poliisi ilmoittaa tiedotteessaan, että se epäilee tuhopolttoa ja tutkii tapausta törkeänä vahingontekona.

‒ Tämänhetkisten tietojen valossa poliisi epäilee, että toistaiseksi tuntematon henkilö sytytti pysäköidyn henkilöauton tuleen ja palo levisi myös kahteen muuhun autoon sekä autojen takana olleeseen puuhun. Pelastuslaitos esti palon leviämisen taloihin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

Rikokset herättävät keskustelua

Palon voimakkuus ja vauriot viittaavat asiantuntijan mukaan siihen, että pahiten tuhoutuneen auton kuljettajan puoleinen sivulasi on rikottu ja sisälle on heitetty polttopullo. Keskustelua tapahtumasta löytyy muun muassa Facebookissa.

Haagassa ja ympäristössä on viime viikkoina vahingoitettu useita autoja. Myös kymmenien bussipysäkkien lasit on rikottu.

SUOMEN UUTISET