Karjalainen-lehti on tunnetusti ytimiään myöden kokoomuslainen. Lehden ”journalistinen” sisältö on huvittavuuksiin asti kokoomusmyönteistä, ja lehden pääkirjoituksissa piestään poliittisia vastustajiaan aina kun tilanne sallii ja muutenkin. Viikonloppuna lehti ylsi poikkeuksellisen vimmaiseen suoritukseen. Lehti julkaisi Olli Sorjosen näkökulmatekstin, jossa ei enää piestä pelkästään poliittisia vastustajia, vaan moititaan tavallisia suomalaisia erittäin poikkeuksellisella tavalla. Karjalainen kuvaa suomalaiset kuralammikoissa makoileviksi typeriksi ja selkärangattomiksi junteiksi.

On harvinaista, että lehti käy tällä tavoin oman lukijakuntansa kimppuun. Lähimpänä verrokina muistuu mieleen Ylelle aikaisemmin kirjoittanut Jari Tervo, joka moitti blogissaan suomalaisia roskaväeksi. Kovin kauaa tämän jälkeen Tervo ei Ylelle enää kirjoitellutkaan.

Palataan Karjalaiseen. Seuraavassa otteita Sorjosen riesuamisesta:

Me suomalaiset haluamme nähdä itsemme jotenkin poikkeuksellisen suoraselkäisenä ja rehtinä kansakuntana. Totuus on toinen. Me suomalaiset olemme itsekkäitä, nurkkakuntaisia, typeriä ja vastuuttomia. Sekä yksilöinä että kollektiivisesti.

Ei minun isoisäni sodissa taistellut kenenkään varttinatsin oikeudesta syödä maapalloa hengiltä prosessoidulla lihalla

Elintapoihin on tehtävä muutoksia ja nykyisestä elintasosta on pystyttävä tinkimään. Ja ripeästi. Tämä asia ei muuksi muutu, vaikka kuinka toivoisi tai sen kieltäisi. Sen sijaan että nyt toimittaisiin, niin nyt tartutaan lillukanvarsiin ja uhriudutaan; entäs minä, entäs minä. Niin, ilmastokriisi on ikävä asia meille kaikille: osa meistä joutuu vaihtamaan pari kertaa viikossa liharuuan kasvisruokaan ja maksamaan syrjäseudulla bensalitrasta hieman enemmän kuin aiemmin, kun taas osa meistä joutuu kamppailemaan päivittäin puhtaasta juomavedestä, ruuasta ja siitä, että pysyy hengissä.

On absurdia itkeä, että liha ja maito viedään lasten ja vanhusten suusta, kun vaarana on, että maailmasta loppuu viljelykelpoinen maa 60 vuoden kuluttua.

Mutta ei meitä suomalaisia saa syyllistää, me olemme fiksu ja suoraselkäinen kansa, ei se meidän vika ole. Kyllä saa syyllistää ja se on meidän vikamme.

”Me nykyajan isänmaalliset emme ole valmiita uhraamaan edes lenkkimakkaran pätkää, vaikka Suomen kansallisvaltion lisäksi uhattuna on koko maapallon hengissä selviäminen.

”Itsekkyys on niin syvää, että emme ole edes valmiita jakamaan hyvinvointiamme hädänalaisten pakolaisten kanssa.”

Kyllä hävettää olla suomalainen.

Karjalainen-lehden julkaisemassa tekstissä syyllistetään urakalla kaikkia, jotka eivät ole valmiita luopumaan lihansyönnistä ja majoittamaan muualta tulevia. Vimmainen teksti on hyvin erikoinen ottaen huomioon, että Karjalainen-lehti kuuluu superrikkaiden Laakkosten hallinnoimaan konserniin, joka maahantuo Suomeen muun muassa BMW-urheiluautoja ja Mustangeja.

HS kannustaa kaukomatkoille

Jos Karjalainen tavoittelee ylimielisyyden Suomen-ennätystä , Helsingin Sanomat kisailee vahvasti tekopyhimmän median tittelistä.

Sunnuntain Helsingin Sanomien sisäsivut ovat turboahdettua vihreää ekohenkeä, mutta mitäpä möllöttää lehden kannessa? Tietenkin matkailumainos, jossa lukijoille tuputetaan kaukomatkoja Filippiineille, Afrikan savanneille ja Japaniin.

HS:n etusivu 20.10.2019. Ympäristötuhohysteriaa levittävässä lehden kansisivulla mainostetaan kaukomatkailua.

Helsingin Sanomat laskuttaa sunnuntailehden etusivusta tyypillisesti noin 50 000 euron suuruisen summan. On epäselvää, miten lehti perustelee toimitukselleen sen, että se yhtäällä patistaa suomalaisia ilmastotoimiin raamatullisen ilmastotuhon välttämiseksi, ja toisaalla käärii kymppitonnit plakkariinsa kaukomatkojen järjestäjiltä.

MATIAS TURKKILA