Seksuaalista hyväksikäyttöä vastustava #MeToo-kampanja on nostanut esiin tärkeän puheenaiheen, mutta samalla se on itse joutunut poliittisen hyväksikäytön kohteeksi, New York Times kirjoitti viikonloppuna. Poliittiset vastustajat käyttävät satoja tuhansia dollareita tukeakseen naisia, jotka tuovat esiin syytteitä presidentti Trumpia tai kongressiedustajia vastaan.

Yksi Hillary Clintonin varakas kannattaja maksoi puoli miljoonaa dollaria epäonnistuneesta yrityksestä rahoittaa naisia syyttämään presidentti Trumpia seksuaalisesta hyväksikäytöstä ennen syksyn 2016 presidentinvaalia.

Esprit Clothingin perustaja ja Clintonin kampanjan merkittävä pitkäaikaislahjoittaja Susie Tompkins Buell rahoitti lakimies Lisa Bloomia, joka siihen aikaan työskenteli Trumpia vastaan syytteitä esittäneiden naisten kanssa.

Bloom houkutteli lahjoittajia sanomalla, että hän työskentelee sellaisten naisten kanssa, jotka saattaisivat rohkaistua puhumaan asiat julki Trumpia vastaan, jos lahjoittajat huolehtisivat riittävistä varoista turvallisuuden, uudelleenasuttamisen ja mahdollisen turvatalon järjestämiseksi.

Bloom kertoi New York Timesille, että yrityksestä ei kuitenkaan tullut mitään. Yksi nainen vaati kahta miljoonaa dollaria, mutta lopulta päätti olla astumatta esiin. Kukaan muukaan nainen ei tarttunut lopulta tarjoukseen.

Suomen Uutiset