Hyvinkääläinen isä avautui sosiaalisessa mediassa saatuaan kuulla kuudesluokkalaiselta tyttäreltään, millaisella tavalla uskonnonopettaja oli varoitellut tyttöjä eri uskontojen ja kulttuurien eroista. Isä ei hyväksynyt opettajan puheita, että on tyttöjen oma vika, jos he kulkevat liian paljastavissa vaatteissa ja joutuvat maahanmuuttajamiesten raiskaamiksi.

Asiasta Facebookiin kirjoittanut Henri Perälahti on kuudesluokkalaisen tytön isä ja Hyvinkään kaupunginvaltuutettu (ps). Hänen Facebook-kirjoituksensa herätti nopeasti paljon keskustelua ja levisi laajalle.

Perälahti kertoo, että peruskoulun uskonnontunnilla oli ollut aiheena rasismi. Kuudesluokkalaisten uskonnon kirjassa on tosiaankin oma luku, joka käsittelee rasismia.

– Naisopettaja oli siinä sitten tunnin aikana todennut oppilaille, että on tyttöjen oma vika ja tietoinen riski, jos kulkevat lämpiminä kesäpäivinä liian paljastavissa vaatteissa ja tulevat maahanmuuttajamiesten raiskaamiksi! Perälahti kirjoittaa Facebookissa ja ihmettelee, miten 12-13-vuotiaille lapsille voidaan opettaa tuollaista koulussa.

– Maahanmuuttajamiehet eivät kuulemma ole tottuneet näkemään paljasta pintaa naisilla, Perälahti kertoo opettajan sanoneen.

Isänä Perälahti pitää opettajan asennetta täysin käsittämättömänä.

– Lapsia syyllistetään jo ala-asteella, että oma vikasi, jos sinulle tehdään raakuuksia!

– Nyt voin sanoa, että pinna paloi minullakin ja totaalisesti! Perälahti kirjoittaa Facebookissa ja toteaa aikovansa olla asiasta yhteydessä kouluun.

Palaveri rehtorin ja uskonnonopettajan kanssa

Suomen Uutisten haastattelema Perälahti kertoo, että hän kävi asiallisen keskustelun tapahtuneesta koulun rehtorin ja uskonnonopettajan kanssa. Mukana oli myös luokan tyttöjä kertomassa oman näkemyksensä tunnin kulusta ja siitä, millainen mielikuva heille oli opettajan puheista jäänyt. Perälahden mukaan tytöt kokivat opettajan syyllistäneen heitä raiskauksista.

Perälahdelle tapaamisen jälkeen lähettämässään viestissä opettaja korostaa, että ”häirintä ei ole koskaan sen kohteeksi joutuneen syytä, eikä rikos ole milloinkaan uhrin syytä”. Opettaja lupaa myös selventää vielä asiaa koko luokalle seuraavalla uskonnontunnilla.

Hyvä että varoitetaan – mutta miten

Peruskoulun kuudennen luokan uskonnonkirjassa on tosiaankin erillinen luku rasismista, ja islamiin tutustuminen kuuluu opetussuunnitelman mukaan myös evankelisluterilaiseen uskonnon opetukseen.

Kaupunginvaltuutettu Perälahti pitää sinänsä hyvänä, että koulussa tuodaan esille eri kulttuurien ja uskontojen eroja ja varoitetaan mahdollisista ongelmista, mutta se ei saisi tapahtua syyllistämällä uhreja tai suomalaisia yleensä.

– Meidän ei pidä muuttaa omia arvojamme vieraiden mukaan, Perälahti toteaa.

Hän kehottaakin vanhempia perehtymään siihen, millaisia asioita heidän lapsilleen koulussa opetetaan, ja miten.

Arka asia Hyvinkäällä

Maahanmuuttajien tekemät raiskaukset ovat arka asia Hyvinkäällä, jossa tapahtui nuoren naisen joukkoraiskaus elokuussa 2018. Uhrin mukaan tekijät olivat ulkomaalaistaustaisia ja he puhuivat uhrille vierasta kieltä, kertoo Yle. Joukkoraiskaus tapahtui metsikössä aivan Hyvinkään poliisilaitoksen vieressä.

Kaupunginvaltuutettu Perälahti kertoo, että joukkoraiskaus herätti kesällä 2018 paljon paikallista huomiota. Myös hänen oma tyttärensä mietti, että uskaltaako ulkona enää liikkua iltaisin normaalisti.

Hyvinkäällä pidettiin tuolloin naisrauhaa vaatinut mielenosoitus, jossa eräs maahanmuuttajan raiskaamaksi joutunut nuori nainen piti koskettavan puheen. Poliisi ei saanut Hyvinkään joukkoraiskauksen tekijöitä ikinä kiinni ja jutun tutkinta on lopetettu.

SUOMEN UUTISET