Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen jätti 25.9.2019 hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaati hallitukselta toimenpiteitä suomalaisten heikentyneen turvallisuustilanteen parantamiseksi.

Olli Immosen mukaan erityisesti ulkomaalaisperäisen seksuaalirikollisuuden määrän kasvu on johtanut Suomessa kestämättömään tilanteeseen. Maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen lisäksi hän vaatii hallitukselta seksuaalirikoksista annettavien rangaistusten tiukentamista, erityisesti seksuaalirikoksista annettavien tuomioiden alarajojen nostamista.

Immosen mukaan sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) vastaus kirjalliseen kysymykseen maahanmuuton aiheuttamasta seksuaalirikosten määrän kasvusta antaa kuvan, ettei hallituksella ole todellista tahtotilaa puuttua kasvaneeseen ulkomaalaisperäiseen seksuaalirikollisuuteen.

Viimeisimpinä uhrina vanhus

Sisäministeri Ohisalon vastauksessa kuitenkin todetaan, että muun muassa lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten vähimmäisrangaistuksia korotetaan tällä hallituskaudella.

– Tämä ehdotus saa täyden tukeni, mutta samaan aikaan on kuitenkin todettava erityisesti viime viikon Oulussa tapahtuneen vanhuksen raiskaukseen viitaten, ettei minkään ikäinen nainen ole suojassa uudelta raiskauskulttuurilta.

– Oulussa raiskattiin viime viikolla 1930-luvulla syntynyt nainen. Kaiken ikäisiin ihmisiin kohdistuvien seksuaalirikosten vähimmäisrangaistuksia on korotettava, Immonen sanoo.

Vakaviin rikoksiin syyllistyneet karkotettava

Ministeri Ohisalo tuo vastauksessaan esiin nykyisen lainkirjauksen, jossa todetaan ”jos ulkomaalainen syyllistyy Suomessa rikokseen, hänet voidaan karkottaa”. Vastauksessa tuodaan myös ilmi, että rikoksiin syyllistyneiden karkotuspäätökset ”voidaan” panna täytäntöön nopeutetusti, mutta karkottamisessa otetaan huomioon esimerkiksi perhesiteet.

– Laissa on nyt liikaa voida-verbejä. Karkottamistoimenpiteitä on tehtävä välittömästi ilman viranomaisten liian suurta harkintavaltaa. Ei riitä, että vakavaan rikokseen syylliseksi todettu ulkomaalainen ”voidaan” karkottaa. Hänet pitää karkottaa. Rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia ei saa jättää poistamatta maasta esimerkiksi perhesyiden nojalla, Immonen toteaa.

Ministerillä käsittämätön kanta

Immosen mielestä on käsittämätöntä, että ministeri Ohisalon mukaan ”ei mikä tahansa rikos, vaikka sitä pidettäisiin kuinka vakavana, voi johtaa ulkomaalaisen henkilön Suomen kansalaisuuden menettämiseen”.

– Mielestäni ulkomaalaisen henkilön vakavaan rikokseen syyllistyminen on riittävä peruste Suomen kansalaisuuden menettämiselle. Myös toistuviin rikoksiin syyllistymisen tulee olla riittävä peruste sekä karkottamiselle että kansalaisuuden menettämiselle.

– Ministerin vastauksesta käy ilmi se ikävä tosiasia, ettei suomalaisten turvallisuuden parantaminen ole hallituksen toimenpidelistalla. Hallituksella ei selvästikään ole halua ryhtyä vaikuttaviin toimiin ongelmien ratkaisemiseksi eikä riittävää tahtoa ulkomaalaistaustaisen seksuaalirikosaallon tehokkaaseen torjumiseen, Immonen sanoo.

Palautussopimukset nopeasti kuntoon

Immonen vaatii, että seksuaalirikollisuuden kitkemiseksi Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan erityisesti kolmansista maista tulevien kohdalla.

– Suomesta on tehtävä lainsäädäntöä muuttamalla vähiten houkuttelevin pohjoismaa turvapaikanhakijoiden silmissä. Seksuaalirikollisuuden kasvu on seurausta haitallisesta maahanmuutosta, ja se on nähtävissä ulkomaalaisten yliedustuksena seksuaalirikostilastoissa.

– Esimerkiksi kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, ja maassa laittomasti olevat henkilöt, tulee ottaa säilöön ja karkottaa Suomesta. Palautussopimukset on saatava nopeasti kuntoon kolmansien maiden kanssa. Lisäksi Suomen kansalaisuuden saamisen ehtoja on tiukennettava, Immonen sanoo.

SUOMEN UUTISET