Euroopan parlamentin jäsen Teuvo Hakkarainen korosti Euroopan unionin ulkorajojen valvonnan tärkeyttä torstaina Brysselissä käydyssä Euroopan parlamentin täysistuntokeskustelussa.

Ajankohtaista turvapaikkatilannetta käsitelleeseen keskusteluun osallistunut Teuvo Hakkarainen totesi, että siirtolaista on lähes mahdotonta palauttaa sen jälkeen, kun tämä on kerran saapunut Eurooppaan.

Rajat on viimein suljettava

Hakkarainen vaati Euroopan unionin puuttuvan uudelleen kärjistyneeseen tilanteeseen heti, sillä siirtolaisaalto häiritsee eurooppalaisten elämää. Hänellä oli tarjota selkeä ratkaisu ongelmaan.

– EU:n on viimein suljettava rajansa. Meillä on voimavarat ja tarvittava kalusto valvoa rajojamme ja estää loputon muukalaisvyöry, muistutti Hakkarainen.

Euroopan on toimittava heti

Euroopan parlamentissa kansallismielistä Identiteetti ja demokratia -ryhmää edustava Hakkarainen valotti täysistuntosalissa läsnä olleelle eurooppaministeri Tytti Tuppuraiselle sekä muille EU-eliitin jäsenille viestinnän merkitystä turvapaikkatilanteen hallinnassa. Hakkarainen patisti EU-poliitikkoja saattamaan Eurooppaan pyrkijöille tiedon, että maanosamme ovet ovat sulkeutuneet.

– Euroopan on toimittava, ennen kuin olemme tilanteessa, jossa on mahdotonta toimia. Vai uskooko joku, että tulijavirrat loppuvat vastaanottamalla? kysyi Hakkarainen.

SUOMEN UUTISET