Kansanedustaja Jukka Mäkynen sai tällä viikolla sisäministeri Maria Ohisalolta vastauksen kirjalliseen kysymykseensä siitä, että aikooko hallitus estää mahdollisten uusien suurien siirtolaisvirtojen tulemisen Suomeen. Sisäministeri Ohisalon vastauksesta käy ilmi, että hallituksella ei ole varautumissuunnitelmaa mahdollisen uuden siirtolaisvyöryn alkaessa.

– Oli selvää jo ennen kysymystäni, että Rinteen hallitus ei aio suojella Suomen rajoja mahdollisessa uudessa pakolaiskriisissä. Nyt asialle on saatu kuitenkin ihan virallinen vahvistus. Kun sisäisen turvallisuuden vastuuministeri ei mainitse vastauksessaan sanallakaan Suomen sisärajavalvonnan palauttamista, puolustusvoimien valmiuden nostamista länsirajalla eikä mitään konkreettista toimenpidettä Suomen rajojen turvaamiseen uudessa siirtolaisvyöryssä, niin olemme täydellisessä tuuliajossa.

– Rinteen hallitus ei tee mitään. Se ei varaudu, sillä ei ole varautumissuunnitelmaa. Esimerkiksi Unkari on ilmoittanut käyttävänsä voimakeinoja uuden siirtolaisvyöryn alkaessa Unkarin rajalla. Suomen hallitus vain odottaa passiivisesti uutta siirtolaisvyöryä Suomeen, Jukka Mäkynen jyrähtää.

Ministeri ei mainitse rajojen suojelua

Vastuuministeri Maria Ohisalo toteaa vastauksessaan, että viranomaiset tekevät jatkuvasti varautumissuunnittelua myös laajamittaisen maahantulon varalle. Mäkynen pitää Ohisalon toimintaa äärimmäisen vastuuttomana vakavassa tilanteessa, jossa Suomea uhkaavat suuret siirtolaisaallot.

– Ilmeisesti viranomaiset siis varautuvat uusien siirtolaisten vastaanottoon, koska Ohisalo ei mainitse sanallakaan Suomen rajojen suojelua. Minä kysyin kirjallisessa kysymyksessäni, että aikooko hallitus estää uuden siirtolaisvyöryn tulemisen Suomeen. Ohisalo ei vastannut kysymykseeni. Rinteen hallituksen arvopohja on tullut harvinaisen selväksi: se ei tule suojelemaan oman maansa kansalaisia uudessa siirtolaiskriisissä, Mäkynen toteaa.

SUOMEN UUTISET