Suomen eurojäsenyyttä koskeva kansalaisaloite saa tukea perussuomalaisilta. Tänään eduskunnan lähetekeskustelussa käsiteltävässä kansalaisaloitteessa vaaditaan, että Suomessa järjestetään kansanäänestys euroalueeseen kuulumisesta.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon (ps.) mukaan eurojäsenyyttä koskeva kansalaisaloite on perussuomalaisille omantunnon kysymys.

– Eduskuntaryhmä ei muodosta asiaan ryhmäkantaa, vaan jokainen kansanedustaja saa asiassa toimia itse parhaaksi katsomallaan tavalla. Tämä koskee kannanottoja, valiokuntakeskusteluita ja lopulta eduskunnan äänestystä, Terho täsmentää.

Hän muistuttaa, että perussuomalaiset ovat pitäneet ajatusta neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä esillä jo pitkään. Hän arvioi myös kansalaisaloitteen saavan kansanedustajilta tukea.

– Uskon, että riittävä osa ryhmästämme tulee tukemaan sitä.

– Tuen itse sitä, että kansanäänestys järjestetään, Terho lisää.

Hän perustelee kansanäänestystä sillä, että sellaista ei järjestetty Suomen euroon liittymisen yhteydessä.

– Toisekseen, jos tällainen äänestys järjestetään, se antaa tilaisuuden käydä mielekkäällä tavalla kansalaiskeskustelua euron hyödyistä ja haitoista. Kansan on korkea aika saada sanoa sanansa tässä asiassa.

PS on selvittänyt eurojäsenyyttä vuosien ajan

Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi huhtikuun alussa eurovaluutan tilaa arvioivan ”Euroopan talous- ja rahaliiton tulevaisuus”-raportin, jossa VTT Heikki Koskenkylä esitti arvionsa siitä, onko eurovaluutta pelastettavissa vai ei.

Ajatuspaja on aikaisemmin julkaissut eurovaluuttaa käsittelevät raportit ”Euro vai ei?” ja ”Miten euroalue kehittyy?”.

SUOMEN UUTISET