Hakkarainen torppasi Vapaavuoren toistuvasti esittämän väitteen siitä, että tuen antaminen STX-telakkayhtiölle olisi ollut laitonta.

Ministeri Jan Vapaavuori on esittänyt useasti väitteen siitä, että niin laina kuin omistuskin telakkayhtiössä olisi ollut Suomen lakien vastaista. Vapaavuori esittikin välikysymyskeskustelussa kysymyksen siitä, että yllyttävätkö perussuomalaiset ministereitä rikkomaan lakia peräänkuuluttaessaan luovaa direktiivintulkintaa. Hänestä tämän voi suomentaa lain rikkomiseksi.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen asetti Vapaavuoren laintulkinnat kyseenalaiseksi.

– Tekemiemme selvitysten ja saamiemme tulkintojen mukaan mikään EU:n säännöstö, sen enempää kuin kansallinenkaan säännöstö, ei kiellä markkinaehtoisen käyttöpääomanlainan antamista yrityksille. Käyttöpääomalainaa käytetään tyypillisesti juuri työntekijöiden palkkojen maksuun ja alihankkijoiden tavarantoimitusten maksuun rakennusvaiheen aikana. Kyse ei tässä olisi ollut missään tapauksessa katteettomasta tuesta, jonka olisi voinut katsoa vääristävän kilpailua EU:ssa.

Hakkaraisen mukaan myös väiteet siitä, että telakkatoiminta on ollut kannattamatonta, ovat vailla pohjaa.

– Julkista oikeata tietoa olisi ollut ministereillä ja virkamiehillä saatavissa. Viimeisen viiden vuoden aikana Turun telakalla rakennetut laivat ovat tuottaneen voittoa yksittäisinä projekteina. Telakka toteutti nykyisen ja edellistenkin hallitusten peräänkuuluttamaa yhteiskuntavastuuta ja piti ihmiset työllistettynä. Nyt tästä sitten rangaistaan.

Hakkaraisen puheenvuoro kokonaisuudessaan Tiedotteet-sivustolla >

TEKSTI: PS VERKKOTOIMITUS
KUVA: KIMMO MÄNTYLÄ LEHTIKUVA