Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan niin sanottu eläkeputken poisto ei kohdistu varsinaisiin ongelmiin.

Jussi Halla-ahon mukaan eläkeputken poiston tavoite on sinänsä aivan oikea, eli nostaa työllisyysastetta.

– Olisi hyvä, että ihmiset jaksaisivat pidempään työelämässä. Ongelma on nyt siinä, että liian harva jaksaa tänä päivänäkään lakisääteiseen eläkeikään asti töissä.

Valtiovarainministeriön virkamiehet esittivät äskettäin työllisyyden parantamiseen keinoksi muun muassa eläkeputken poistamista.

Eläkeputki viittaa suomalaisen iäkkään pitkäaikaistyöttömän työttömyysturvan lisäpäiviin, joiden perusteella on mahdollista maksaa ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa tietyin edellytyksin, kunnes henkilö pääsee vanhuuseläkkeelle.

Tärkeintä saada nuoret töihin

Halla-ahon mukaan työmarkkinoiden suurin ongelma on se, että uutta työtä syntyy riittämättömällä tavalla.

– Tärkeintä on juuri nyt saada nuoret ihmiset töihin. Siihen nähden eläkeputken poisto on askartelemista toissijaisen ongelman kanssa.

– Ei ole kenenkään etu, ei yhteiskunnan eikä varsinkaan kypsään ikään ehtineiden ihmisten etu, että heistä tehdään työttömiä työnhakijoita tilanteessa, jossa heidän tosiasialliset mahdollisuutensa työllistyä ovat heikot.

SUOMEN UUTISET