Enemmistö suomalaisista ottaisi kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat heti säilöön odottamaan palautusta joko kotimaahansa tai lähtömaahan.

Suomalaisista vain 18 % antaisi käännytyspäätöksen saaneiden kulkea vapaasti. Peräti 59 % vastaajista haluaisi ottaa käännytyspäätöksen saaneet heti talteen.

Tämä ilmenee perussuomalaisten TNS-gallupilla teettämästä tutkimuksesta.

Naisista 58 %, miehistä 60 %, työttömistä 67 %, työntekijöistä 64 % ja eläkeläisistäkin 61 % kannatti välitöntä säilöönottoa. Tutkimukseen osallistui 1 227 suomalaista, joista naisia oli 611 ja miehiä 616.

Muut tulleet PS:n kannalle

Perussuomalaiset on ainoana puolueena esittänyt jo usean vuoden ajan, että käännytyspäätöksen saaneet laitetaan säilöön odottamaan, kunnes tai palautus on mahdollinen. Puolue on korostanut turvallisuutta ja kritisoinut käännytyspäätöksen saaneiden laitonta maassa oleskelua.

– Johdonmukainen kantamme vastaa gallupin tuloksia, sillä perussuomalaisten kannattajista 93 % on välittömän talteenoton kannalla. Kun muut puolueet vastustavat perussuomalaisten esitystä, ne eivät näytä joko tietävän tai ymmärtävän, että niiden omatkin kannattajat ovat varsin kriittisiä laitonta maassa oleskelua kohtaan, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa.

– Tutkimus myös paljastaa, että nykyisen hallituksen kannattajien mielestä olisimme arvopohjaltamme hyvin mahtuneet hallitukseen, koska 67 % hallituspuolueiden kannattajista haluaa laittaa heti käännytyspäätöksen saaneet talteen. Mielenkiintoista on, että vihreidenkin kannattajista 48 % ja SDP:n kannattajista 59 % tukee perussuomalaisten kantaa.

Halla-aho toivoo, että puolueet nyt kuuntelevat kannattajiaan ja löytävät mahdollisimman nopeasti yhteisen kannan, jolla voidaan estää laittomien maassa olijoiden määrän kasvu.

SUOMEN UUTISET