Koko hallitusrintama demareiden, vihreiden ja vasureiden tuella on poistamassa EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten kansalaisten osalta työvoimantarveharkintaa. Tarveharkinnan poisto olisi avoin portti laittomalle siirtolaisuudelle, sillä myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneisiin sovellettaisiin samaa käytäntöä.

– Laittomasti Suomeen jääviä tulee olemaan tuhansia, ja laittomasti Suomessa oleskelevien siirtäminen halpatyömarkkinoille johtaisi valtaviin tulonsiirtoihin veronmaksajilta, sekä siirtolaisille, että heitä työvoimareservinä käyttäville yrityksille. Lisäksi se olisi myös valtaisa turvallisuusriski, korosti kansanedustaja Rami Lehto.

– Varmistaakseen laittomien siirtolaisten leipomisen lailliseksi, hallitus on kansallisella tulkinnallaan laajentamassa EU:n liikesalaisuusdirektiiviä koskemaan myös yritysten alihankintaketjuja. Monilla suurilla työpaikoilla alihankkijat ovat jo nyt käyttäneet EU:n ja ETA-maiden ulkopuolisen työvoiman alepalkkausta kilpailuetuna.

Laittomista siirtolaisista alepalkkaista työvoimaa

Lehdon mielestä työntekijöiden vaientamislailla varmistettaisiin, että alihankkijat voisivat vapaammin käyttää laittomasti maassa olevia henkilöitä alepalkkaisena työvoimana.

– Onko hallitusrintama yhdessä vihervasemmiston kanssa löytänyt uuden yhteisen arvopohjan, jolla rajoitetaan työntekijöiden oikeutta hoitaa omia työsuhderiitojaan? kysyy kansanedustaja Lehto.

Lehto korostaa, että perussuomalaiset eivät tule missään olosuhteissa hyväksymään EU- ja ETA-maiden ulkopuoleisten kansalaisten työvoimantarveharkinnan poistamista, millä kyykytettäisiin etenkin suomalaisia duunareita.

SUOMEN UUTISET

Tagit