

MATTI MATIKAINEN
Halla-aho: EU-elpymispakettiin osallistuminen voidaan estää – ”Kansanedustajat on pantava valinnan eteen”
Jussi Halla-aho muistuttaa, että päätös EU-elpymispaketista on viime kädessä eduskunnan käsissä. – Eduskunta tekee asiasta päätöksen. Antautuminen ei ole pakollista.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on elokuusta saakka kiertänyt Suomea kuntavaalikiertueen merkeissä. Halla-aho iloitsee siitä, että kaikkialla Suomessa väkeä on ollut poikkeuksellisen paljon liikkeellä, vaikka vaaleihin on vielä aikaa.
– Kentällä saa hyvän käsityksen siitä, mikä kansalaisia puhuttaa, huolettaa ja närästää: työpaikat katoavat ja tehtaat pannaan kiinni.
Ihmiset eivät ole tyhmiä
Halla-ahon mukaan yksi kaikkein useimmin toreilla esiinnousevista aiheista on EU-elpymispaketti.
– Ihmiset eivät ole tyhmiä. He ymmärtävät, että jos Suomi maksaa paitsi oman taloutensa myös muiden elvyttämisestä, Suomi ei ole voittaja. He ymmärtävät, että mekanismista ei tule ainutkertainen ja väliaikainen.
– He ymmärtävät, että jos Suomi rahoittaa oman vientiteollisuutensa kilpailijoita, se ei hyödytä Suomen vientiä. He ymmärtävät, että mitä enemmän Suomi lapioi rahaa ulkomaille, sitä ankarammin se joutuu verottamaan suomalaista työtä ja yrittämistä, Halla-aho toteaa.
Nytkö luottamuspääomaa käytetään?
Monet ihmiset ovat kysyneet Halla-aholta, onko pakettiin osallistumista mahdollista pysäyttää.
– Olen vastannut, että kyllä on. Eduskunta tekee asiasta päätöksen. Antautuminen ei ole pakollista. Muut maat, pienetkin, uskaltavat panna kovan kovaa vastaan, kun niiden kansallinen etu on uhattuna.
– Vain Suomi sanoo kaikkeen kyllä, kuvitellen keräävänsä jotakin luottamuspääomaa, jota voidaan käyttää sitten, kun on oikeasti tärkeä paikka. Mikä mahtaa olla se oikeasti tärkeä paikka, jos tämä ei ole sellainen?
Kansaltakin voidaan kysyä EU-elvytyksestä
Halla-aho sanoo, että on tärkeää panna kansanedustajat valinnan eteen.
– Yksi tapa on välikysymys ja epäluottamuslause hallitukselle. Se on varmasti tulossa. Toinen tapa on panna heidät päättämään, kysytäänkö kansalaisten mielipidettä elpymispakettiin.
Hallituksen on turha vedota siihen, että ihmiset ovat jo äänestäneet vuonna 1994.
– Eivät suomalaiset äänestäneet tuolloin tulonsiirtounionista, jossa velat sosialisoidaan. Eivät suomalaiset sanoneet kyllä unionille, joka rikkoo omien perussopimustensa henkeä. Jos hallitus uskoo, että suomalaiset tukevat elpymispakettia, heillä ei ole syytä estää suomalaisia äänestämästä asiasta.
Perussuomalaisilla selkeä kanta kansalaisaloitteisiin
Halla-aho sanoo, että perussuomalaisilla on ollut selkeä kanta kansalaisaloitteisiin niin kauan kuin kyseinen instrumentti on lainsäädännössä ollut.
– Kansalaisaloitteisiin suhtaudutaan eduskunnassa kuin hallituksen esityksiin, niistä tehdään aina mietintö, ja ne tuodaan aina saliin äänestettäväksi. Tämä kanta pätee nytkin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- perussopimus EU-elvytyspaketti Tulonsiirtounioni äänestäjät rahanjako kansanedustajat suomalaiset vientiteollisuus kansalaisaloite hallitus talous Jussi Halla-aho eduskunta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tavio: EU-elvytyspaketti keskustan käsissä

Suomi maksaa EU-elpymisrahastoon 6,6 miljardia ja saa takaisin 3,2 miljardia – Purra: Kierrätämme omia rahojamme EU:n kautta

EU-tukipaketista kansanäänestystä vaativa kansalaisaloite etenee uskomattomalla vauhdilla – käyrä osoittaa pystysuoraan

EKP patistaa EU-maita pysyviin tulonsiirtoihin ja pienet maat valjastetaan maksajiksi – Huhtasaari: ”Valehtelijoiden klubissa isot ja härskit voittavat”

Perussuomalaisilta lakialoite kansanäänestyksestä: EU-elvytyspaketista Suomelle yli kolmen miljardin nettotappiot – ”Emme voi hyväksyä tällaista verovarojen järjetöntä käyttöä”

Hallitus haluaa antaa EU:lle verotusoikeuden – Mäkelä: ”Tässä on kyse peruuttamattomasta vallan siirrosta pois Suomelta ja sen äänioikeutetuilta kansalaisilta”

Kansanäänestystä EU-tukipaketista vaativa kansalaisaloite keräsi ennätysajassa nimet täyteen – aloite etenee vauhdikkaasti eduskunnan käsittelyyn

Ruotsi vaati ja sai yli miljardin euron jäsenmaksualennuksen elvytyspakettineuvotteluissa – ”Pääministeri Marin on joko neuvottelutaidoton tai käyttää mitä tahansa keinoja saavuttaakseen päämääränsä”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.