Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vertaa Guggenheimin kaatunutta museohanketta hyttyseen, joka palaa kerta toisensa jälkeen korvan juureen inisemään.

– Kaikki suomalaiset varmaan tietävät sen kesäisen kokemuksen, kun yrität nukkua ja korvan juureen tulee inisemään hyttynen. Huidot sen pois ja olet vajoamassa suloiseen uneen, ja sitten kuulet taas lähestyvän, vihlovan ininän, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

– Guggenheimista on tullut samanlainen kokemus. Pelkään, että se palaa inisemään uudestaan ja uudestaan ja että jokaisen valtuuston on hätistettävä se vuorollaan pois.

Toivo elää

Halla-ahon mielestä ”vihulainen” on torjuttu vain vähäksi aikaa.

– Guggenheim palaa kiusaamaan Helsinkiä siksi, että muitakaan hyväuskoisia ei maailmasta löydy, ja siksi, että vaikka toistaiseksi ei ole lykästänyt, virkamiesjohto ja huomattava osa valtuutetuista antaa ainakin vähän toivoa. Vähän toivoa on paljon enemmän kuin ei lainkaan toivoa.

Odottavat guggenheimilaisempaa valtuustoa

Halla-aho huomauttaa Solomon R. Guggenheim -museon ja -säätiön johtaja Richard Armstrongin antaneen ymmärtää The New York Times -lehden haastattelussa, että jatkoa pohditaan.

– Jos Helsingin kohta valittava uusi valtuusto on koostumukseltaan guggenheimilaisempi kuin nykyinen, uusi ja entistä parempi special offer only for you my friend tulee varmasti.

– Egyptin Nasser sanoi aikanaan, että arabimailla on varaa hävitä vaikka kuinka monta sotaa Israelia vastaan. Riittää, että ne voittavat yhden. Guggenheimin suhde ja asenne Helsinkiin on samanlainen, Halla-aho toteaa.

SUOMEN UUTISET