Perussuomalaisten kansanedustajat Jani Mäkelä ja Jari Ronkainen ovat tyytyväisiä Helsingin kaupunginvaltuuston päätökseen kaataa Guggenheimin museohanke.

Ronkainen ihmettelee kiihkoa, jolla hanketta työnnettiin eteenpäin.

– Ensin haettiin rahoitusta valtiolta, mutta kun puolueemme puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini riittävän hitaasti ja selkeällä Suomen kielellä väänsi rautalangasta, että ”Guggenheimille ei tule valtion rahaa”, keksittiinkin siirtyä helsinkiläisten veronmaksajien rahapussille.

– Mikäli oikeasti puhuttaisiin järkevästä ja kannattavasta hankkeesta, siihen olisi löytynyt rahoitus yksityisiltä rahoittajilta aivan varmasti ja sataprosenttisesti.

”Hankkeen kaatuminen oli loistava voitto”

Molemmat ovat samaa mieltä europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kanssa siitä, että vaikka perussuomalaisten vahvasti vastustama Guggenheim kaatui, hanke saattaa tulla takaisin päättäjien pöydälle, jos äänestäjät eivät lähde liikkeelle kuntavaaleissa.

– Gugge-hankkeen kaatuminen oli loistava voitto, mutta kuten Jussi Halla-ahokin toteaa, se on erävoitto ja asia noussee uudelleen puitavaksi todennäköisesti melko pian kuntavaalien jälkeen, Ronkainen toteaa.

– Vaikka nyt perussuomalaisten vahvalla paikallisella työllä, jota puolueen valtakunnallinen linja tuki, saavutettiinkin kansalaisten tahdon läpi meneminen, vaalit tulevat silti. Siitä ei ole takeita, ettei tämä hanke tai joku muu negatiivinen asia, esimerkiksi Helsingin suurmoskeija, kaivaudu esiin ensi kaudella, Mäkelä muistuttaa.

Äänestäjien käsissä

Guggenheim ja monet muut ”turhat hankkeet” saattavat nostaa taas päätään, mikäli äänestäjät eivät ole valppaina.

– Seuraavien vaalien tulos linjaa sen, nouseeko tämä hanke taas ”kuin Fenix-lintu tuhkasta” Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikaista lainatakseni. Toivon todella, että helsinkiläiset äänestäjät tulevat tulevissa vaaleissa äänestämään perussuomalaisia. Se on ainoa varma tapa pitää tämä järjetön hanke syvälle haudattuna, Ronkainen huomauttaa.

– Perussuomalaiset voivat vaikuttaa näihin ihmisille tärkeisiin asioihin vain, jos puolueen erinomaisia paikallisia ehdokkaita äänestetään. Suosittelen siis kaikkia helsinkiläisiä, jotka ovat kanssamme samaa mieltä esimerkiksi Malmin lentokentästä tai Guggenheimista, tutustumaan ehdokkaisiimme ja äänestämään heistä mieluisinta, Mäkelä kehottaa.

SUOMEN UUTISET