Helsingin Perussuomalaiset Nuoret vastustaa jyrkästi Guggenheim-museon rakentamista Helsinkiin. Guggenheimin kannattajat ovat vaatineet museolleen tontin Helsingin näkyvimmältä paikalta sekä julkista rahoitusta. Yleisradion uutisen mukaan esitys Guggenheimista tuodaan oikopolkua suoraan Helsingin kaupunginhallitukseen jo ensi maanantaina.

– Näpit irti kaupunkilaisten kukkarolta! Veronmaksajien rahoille on parempaakin käyttöä kuin tukea yksityisiä museohankkeita. Museohankkeen järkevyydestä kertoo paljon se, että yksityistä rahoitusta ei meinata mitenkään saada kasaan. Ei ole mitään takeita siitä, että Guggenheim olisi kaupunkimme ja sen veronmaksajien kannalta ikinä taloudellisesti kannattava. Pitäkää museonne, jyrähtää Helsingin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva.

Helsingillä ei ole varaa älyvapaisiin hankkeisiin

Perussuomalaiset esti jo hallituksen budjettiriihessä valtion rahoituksen Guggenheimille. Siitä huolimatta Guggenheim-museota yritetään nyt jälleen hivuttaa kaupungin päätöksentekoon. Helsingin Perussuomalaisille Nuorille tämä ei käy.

– Helsingillä ei ole rahaa lähteä tukemaan älyvapaita hankkeita, jotka eivät palvele millään tavalla tavallisen helsinkiläisen elämää. Guggenheimin rakentaminen kaupunkilaisten verovaroilla on edesvastuutonta ja osoittaa räikeää piittaamattomuutta helsinkiläisiä kohtaan. Mikäli Helsinki haluaa tukea kulttuurihankkeita, tulee sellaisten edistää suomalaista kulttuuria. Guggenheim on shampanjanhuuruista elitististä haihattelua ja kaukana oikeasta kulttuurista, naulaa Helsingin PS-Nuorten toiminnanjohtaja Oskar Viding.

Kuvassa: Tontti, johon Guggenheim kaavailee museotaan.

SUOMEN UUTISET