Yle kertoo nettisivuillaan Kalevi Sorsa -säätiön raportista, joka varoittaa huono-osaisuuden periytymisestä. Selvityksen mukaan rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat, mutta perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan asia ei ole näin mustavalkoinen.

Suomi on kaikille verohelvetti

Ylen uutisoiman raportin mukaan tutkijat kiristäisivät suurituloisten pääomaveroa.

– Totean aluksi, että itselläni ei ole pääomatuloja eikä omaa lehmää ojassa. Seuraavaksi huomautan, että pääomatulojen verotus on Suomessa EU:n toiseksi korkein heti Tanskan jälkeen. Suomi ei ole kapitalistille veroparatiisi vaan verohelvetti. Niin se on kyllä palkansaajalle, yrittäjälle ja autoilijallekin, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

– Ongelma eivät ole rikkaat vaan se, että meillä on yhä enemmän köyhiä. Köyhyys lisääntyy tietoisen politiikan seurauksena.

Veronkiristykset eivät tuo rahaa köyhille

Halla-aho muistuttaa, että sosiaaliturva-asiakkaita tulvii Suomeen kehitysmaista sekä humanitaarista että ”työperäistä” reittiä. Toiseksi ihmisille jää palkastaan yhä vähemmän käteen asumisen ja liikkumisen hinnan noustessa.

– Kolmanneksi työpaikat vähenevät mm. kiilusilmäisen ilmastopolitiikan seurauksena.

– Ratkaisu näihin ongelmiin ei ole työn, yrittämisen ja sijoittamisen yhä kireämpi verottaminen vaan politiikan muutos mainituilla sektoreilla.
Köyhistä ei tule vähemmän köyhiä, vaikka pääomatulojen verotusta kiristettäisiin. Ei niitä rahoja anneta köyhille. Ne kylvetään haittamaahanmuuttoon, kehitysapuun, EU:n elvytyspaketteihin ja hölmöihin ideologisiin hankkeisiin kuten sukupuolineutraaleihin henkilötunnuksiin, Halla-aho toteaa.

Halla-ahon mukaan ”on tyypillistä sosialistihallitusten toimintaa suunnata vähävaraisten huomio ja närkästys pois hallituksen kurjistamispolitiikasta ja kohti jotakin turvallista vihollista.”

SUOMEN UUTISET