Maskisuositus on hyvä asia. Maskit vähentävät tartuntoja häiritsemättä muuten ihmisten elämää ja yhteiskunnan toimintoja. On harmillista, että hallitus on vatkannut maskikysymystä pian puoli vuotta ja kyseenalaistanut kasvosuojien hyödyt, joista muu maailma on yksimielinen, kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Facebookissa.

Jussi Halla-ahon mukaan kyse on ilmeisesti ollut lähinnä hallituksen kasvojen säilyttämisestä.

– Koska maskeja ei ole ollut saatavilla, ne on todettu hyödyttömiksi. Jos ne olisi todettu hyödyllisiksi, olisi jouduttu vastaamaan kysymykseen, MIKSI niitä ei ole saatavilla.

Työssäkäyvät etusijalle

Halla-aho sanoo, että käytännön ongelmaksi muodostuu maskien aiheuttama kustannus. Hallitus on linjannut, että heikoimmassa asemassa oleville maskit kustantaa yhteiskunta.

– Omasta mielestäni etusijalle tulisi asettaa ne työssäkäyvät ihmiset, joille etätyö ei ole vaihtoehto ja joiden on pakko käyttää julkista liikennettä. Pienipalkkaiset kaupan alan työntekijät ovat yksi esimerkki. Valtio voisi kustantaa maskit työnantajille, jotka sitten jakaisivat ne työntekijöilleen.

– Leipäjonotyyppinen jakelu ei ole hyvä ajatus. Tulos on se, että kerjäläiset käyvät hakemassa sieltä maskeja ja kohta kaupittelevat niitä Forumin nurkilla, Halla-aho toteaa.

Pienipalkkaisilta jää hankkimatta

Maskeista on hyötyä vain oikeinkäytettynä.

– Ei ole kuitenkaan realismia, että pienipalkkainen ihminen suoriutuisi oikean käytön aiheuttamista kustannuksista. Niinpä maskit jäävät hankkimatta juuri niiden ihmisten kohdalla, jotka niitä eniten tarvitsisivat, Halla-aho kirjoittaa.

– Maskit ovat myös hyvä esimerkki siitä, miten vinksallaan punavihreän hallituksen prioriteetit ovat. Kehitysapurahoja lisätään hallituskauden aikana sadoilla miljoonilla euroilla, haittamaahanmuuttoa ja sen kustannuksia pyritään systemaattisesti kasvattamaan, miljardeja piisaa Etelä-Euroopan veroalennusten rahoittamiseen. Mutta kun kyse on suomalaisten terveydestä ja turvallisuudesta… Maksakaa itse!

SUOMEN UUTISET