Valtiovarainministeriön työryhmä esittää työpaikalla tapahtuvan pysäköinnin muuttamista veronalaiseksi luontaiseduksi. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnilan mielestä esitys on pöyristyttävä.

– Ruuhkamaksu eli työssäkäyntimaksu ei riitä. Nyt jopa työpaikan parkkipaikka halutaan verolle. Se oli SAK, jonka pitäisi edustaa työntekijöitä – joka vaati hallitusta ryhtymään näihin toimiin. Valtiovarainministeriö vain laitettiin tekemään selvitys, Vilhelm Junnila ihmettelee.

Ministeriön veroryhmä esittää, että työpaikkapysäköinti muutettaisiin jopa 3 600 euron arvoiseksi verotettavaksi etuudeksi. Työryhmän mielestä nykyinen työpaikkapysäköinti lisää autoilua julkisen liikenteen kustannuksella sekä kasvattaa yksityisautoilun tuottamia hiilidioksidipäästöjä.

Hallitus ei arvosta työntekoa

Verojaostossa istuvan Junnilan mukaan hallitus ei arvosta työntekoa.

– Samaan aikaan kun julkisesti keskustellaan työllisyystoimista, kabineteissa vaikeutetaan työhön pääsemistä monin tavoin ja rangaistaan työn tekemisestä keksimällä uusia keinotekoisia veroja. Tällaista ei pidä hyväksyä missään olosuhteissa!

– Suomessa on todellakin vain yksi työväenpuolue.

SUOMEN UUTISET