Länsi-Lapin kampanjakiertuetta tekevä eurovaaliehdokas Jussi Halla-aho (ps.) puhui tänään Kemin Digipoliksessa maahanmuuttoaiheisessa seminaarissa. Halla-aho muistutti kuulijoita siitä, että ihmiset ovat aina liikkuneet, ja että monet menestyneet kansakunnat ovat suurelta osin  tai kokonaan maahanmuuton tulosta.

Hän harmitteli kuitenkin sitä, että liikkuvuuden ja maahanmuuton suhteen tehdään nykyään absurdeja johtopäätöksiä. Sellaisia, että siirtolaisuus ja maahanmuutto olisi aina ihanaa ja kannatettavaa.

– Täytyy muistaa ja ymmärtää, että niin kauan kuin on ollut järjestäytyneitä yhteiskuntia, on ollut myös maahanmuuttokontrollia. Sen tehtävänä ei ole ollut estää liikkumista ja rajojen ylittämistä, vaan säädellä maahanmuuton määrää ja laatua siten että yhteiskunnan saamat hyödyt on maksimoitu ja haitat minimoitu.

Halla-ahon kiertueryhmässä ovat mukana perussuomalaisten toinen varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä ja kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Huomenna kiertue jatkuu Simoon, Tornioon ja Rovaniemelle.