Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee poliitikkojen ja myös median vaihtelevaa suhtautumista väkivaltatapauksiin. ”Ehkä kaikki väkivalta, tai kaikkiin kohdistuva väkivalta, ei ole yhtä vakavaa”, Halla-aho pohtii.

Työmiehen tuumaustunnilla puhunut Halla-aho nosti ensin esille tapauksen, jossa perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö ja Jämsän kaupunginvaltuutettu yritettiin poliisin epäilyn mukaan murhata kotonaan nyrkkejä ja astaloita käyttäen heinäkuussa.

-Vaikka on toki tärkeää tutkia ennen kuin hutkitaan, on vaikeaa olla näkemättä ristiriitaa tavassa, jolla ministerit reagoivat poliittiseen väkivaltaan. Reilu vuosi sitten, eduskuntavaalien alla, päihtynyt henkilö mahdollisesti yritti lyödä ei-perussuomalaista poliitikkoa muovipullolla vaalitilaisuudessa, Halla-aho sanoo.

Halla-aho muistuttaa, että tuolloin syntyi vilkas keskustelu poliittisesta väkivallasta, presidentin johdolla puolueet laativat julkilausuman, ja syyttävät sormet osoittivat perussuomalaisia ennen kuin asiasta oikeastaan tiedettiin yhtään mitään.

-Nyt poliitikko hakattiin vasaralla kotonaan henkihieveriin, mutta kommentteja ei juuri näy. Ehkä kaikki väkivalta, tai kaikkiin kohdistuva väkivalta, ei ole yhtä vakavaa.

Turvapaikanhakijat leikkasivat päitä irti – syvä hiljaisuus

Halla-aho sanoo, että samanlaista pohdintaa herätti heinäkuinen tapaus, jossa joukko tummaihoisia miehiä potki nuoren suomalaismiehen kuoliaaksi ilmeisesti huvikseen Helsingin Kaivohuoneella.

-Poliisi julkaisi epäiltyjen valokuvat ja tuntomerkit vasta kolme viikkoa tapahtuneen jälkeen. Ei pihaustakaan poliitikoilta.

-Kun turvapaikanhakijat puukottivat suomalaismiehen kuoliaaksi Kajaanissa, ei pihaustakaan. Kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies leikkasi naiselta pään irti Porissa, ei pihaustakaan. Kun toinen kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies leikkasi naiselta pään irti Hämeenlinnassa, ei pihaustakaan, Halla-aho ihmettelee.

Kuolleeksi väitetyn irakilaismiehen tapaus johti kriisitunnelmiin

Halla-aho sanoo, että kun sen sijaan Suomesta palautettu henkilö kuulemma sai surmansa Irakissa, koko valtakunta ajautui kriisitunnelmiin.

-Poliitikkojen ja median mukaan pahin mahdollinen oli tapahtunut. Piti kuulemma tehdä kaikki mahdollinen, jotta vastaavaa ei koskaan enää tapahtuisi. Sittemminhän koko tapaus tosin paljastui huijaukseksi.

-Tasavallan presidentti myös ottaa kantaa siihen, että bussi ehkä jätti tummaihoisen ihmisen pysäkille, mutta kun tummaihoiset ihmiset tappavat suomalaisia, ei kuulu kommentteja. On vaikea välttyä johtopäätökseltä, että kaikkien henki ei päättäjien silmissä ole aivan yhtä arvokas.

Tuumaustunti Youtubessa. Halla-ahon osuus alkaa kohdasta 4 min 30 sek.

SUOMEN UUTISET