Perusuomalaisten työmies Matti Putkonen arvioi, että jos muut hallituspuolueet antautuvat vihreiden turveuhittelun edessä, Marininin hallituksesta tulee rampa ankka. ”On mielenkiintoista nähdä, pompottelevatko vihreät hallitusta mielin määrin lähtöuhkauksella”, Putkonen sanoo.

Putkonen pohdiskeli torstaina työmiehen tuumaustunnilla, onko Sanna Marinin hallitus nyt kellahtamassa turvemättääseen.

– Näin lienee käymässä, sillä vihreät ovat aloittaneet systemaattisen vyörytyksen. Enää ei riitä hallitusohjelmaan kirjattu turpeen energiakäytön puolittaminen, vaan nyt vaaditaan jo turpeen käytön täyskieltoa.

– On mielenkiintoista nähdä pompottelevatko vihreät hallitusta mielin määrin lähtöuhkauksella? Mikäli muu hallitus antautuu uhittelun edessä, niin Marinin hallituksesta tulee rampa ankka, Putkonen sanoo.

Turvetuotannon suorat työllisyysvaikutukset ovat noin 4 000 henkilötyövuotta ja VTT:n mukaan kokonaistyöllisyysvaikutukset noin 12 000 henkilötyövuotta, Putkonen sanoo. Hän muistuttaa, että turvetuotannon työllistävä merkitys korostuu etenkin syrjäseuduilla.

– Erityisesti nuoret löytävät kesätyön turvetuotannon piiristä. Turve vahvistaa kauppatasetta, koska Suomi joutuu tuomaan ulkomailta kaksi kolmasosaa energiasta. Biomassa, kuten puu, on energiakäytössä yhdessä turpeen kanssa 6–8 prosenttia tehokkaampaa. Puun ja turpeen yhteiskäyttö pitää lisäksi kattilat puhtaina sekä parantaa laitteiston kestävyyttä että vähentää ympäristön kannalta haitallisia pienhiukkaspäästöjä.

Keskustan tuella maaseutua tyhjennetään asukkaista ja yrityksistä

Putkonen sanoo, että hiilineutraalisuustoimissa keskustaa viedään hallituksessa kuin kuoriämpäriä – EU-linjauksista puhumattakaan.

– Keskustalaiset seuraavat katseella, kun loputkin asukkaat ja yritykset häädetään maaseudulta häpeämättömillä bensan ja dieselin veronkorotuksilla sekä öljylämmityksen pakkokiellolla. Eurooppaministeri Tuppurainen julisti hallituksen EU-linjaa heinäkuussa Uudessa Suomessa: ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”, Putkonen päivittelee.

Youtube. Matti Putkosen puheenvuoro alkaa kohdasta 1 min.

SUOMEN UUTISET