

SU
Halla-aho: Peruskonservatiiviset arvot ja isänmaallisuus olivat joskus sekä työväen että porvariston asia – ”Nykyään asiat ovat kääntyneet päälaelleen”
Presidenttiehdokas Jussi Halla-aho muistuttaa, ettei ole kulunut kovinkaan pitkä aika siitä, kun maassamme vielä vallitsi konsensus siitä, että Suomi on suomalaisten oma maa eikä jonkun muun maa. Halla-aho ihmettelee etenkin suomalaista mediaa, joka kevään eduskuntavaalien jälkeen on ryhtynyt kaiuttamaan ja toistamaan Kremlin propagandaa natseista.
Työmiehen tuumaustunnilla tänään puhunut perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho toteaa, että vaikka aikaisemmin osapuolilla saattoi olla jyrkän erilaisia näkemyksiä siitä, miten asiat tulisi maassamme järjestää, yksimielisyys vallitsi kuitenkin sen suhteen, että Suomi on suomalaisten oma maa, eikä jonkun muun maa – vain eräät marginaaliryhmät, kuten taistolaiset olivat asiasta eri mieltä.
– Nykyään asiat ovat kääntyneet päälaelleen. Porvaristo ja työväenliike, puolueet ja työmarkkinajärjestöt edelleen tappelevat verisesti työn ja yrittämisen pelisäännöistä, mutta ne ovat hartaan yksimielisiä siitä, että Suomi ei ole suomalaisten maa vaan pikemminkin kaikkien muiden.
– Harva se päivä kuulemme vasemmiston kansanedustajien siteeraavan Elinkeinoelämän Keskusliittoa todistaessaan, miten Suomeen tarvitaan kymmeniä ja satoja tuhansia kehitysmaalaisia – nyt eikä kohta, Halla-aho sanoo.
Isänmaallisuus ei tunnusta poliittista väriä
Halla-aho toteaa, että näistä lähtökohdista hänellä ei ole ollut tarvetta asemoida itseään sen enempää oikealle kuin vasemmallekaan.
– Se, että kansantalous rakentuu työlle ja yrittämiselle ei ole ideologiaa vaan matemaattinen tosiasia. Ideologiaa on sen sijaan se, että meidän mielestämme Suomi on suomalaisten turvapaikka, ja että kaiken päätöksenteon ohjenuorana pitää olla suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden puolustaminen sisäisiä ja ulkoisia uhkia vastaan.
– Tämä on meidän ideologiamme, mutta sen voi jakaa mihin tahansa sosiaaliluokkaan kuuluva ihminen – isänmaallisuus ei ole oikeistolaista eikä vasemmistolaista.
Venäjän aggressio toi muistutuksen menneestä
Halla-aho sanoo, että sota Ukrainassa, venäläinen imperialismi sekä etupiiriajattelun paluu ovat tuoneet muistutuksen ulkoisista uhista, joiden luultiin jääneen menneeseen maailmaan.
– Kuluneet puolitoista vuotta ovat osoittaneet että suurten, eksistentiaalisten kysymysten äärellä erilaiset suomalaiset pystyvät – ainakin hetkeksi – panemaan syrjään keskinäisen vihanpitonsa ja löytämään yhteisen sävelen.
– Tosin on valittaen todettava, että osa kansalaisistamme ja poliitikoistamme jaksoi keskittyä maailman suuriin tapahtumiin, ja vapautensa puolesta taistelevien ukrainalaisten tukemiseen, vain hetkeksi aikaa ja palasi nopeasti lempipuuhaansa eli sisäiseen riidankylvöön, poliittisten kilpailijoiden demonisoimiseen, Halla-aho sanoo.
Riidankylvö alkoi pauhaamaan vaalien jälkeen
Riidankylvö nosti jälleen päätään etenkin viime eduskuntavaalien jälkeen.
– Kevään vaalitulos tuntuu ottaneen joissain piireissä niin koville, että yhteiskunnan toimintakyky ja eheys ja kansan etu ollaan valmiina uhraamaan ideologisen kiukuttelun alttarilla.
– Mielestäni oli erityisen hupaisaa, miten Suomessa paheksuttiin, että Venäjän media kertoo natsien päässeen valtaan Suomessa, kun Suomen oma media on rummuttanut kesäkuusta lähtien aivan samaa tarinaa, Halla-aho kummeksuu.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- riidankylvö porvaristo työmarkkinaosapuolet työväenliike vaalitulos suomalainen työ ja yrittäminen hyvinvointi puolueet suomalaiset Isänmaallisuus EK Ukraina Turvallisuus Vasemmisto Venäjä Jussi Halla-aho media eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Veronmaksajan rahaa ei saa käyttää humpuukiin

Putkonen: Ay-liikkeen naamiot putosivat – alta paljastui demaripoliitikon kasvot

Valtiovarainministeri Riikka Purra vastaa SAK:n syytöksiin: Kenenkään sairausajan palkkaan ei tule automaattisesti leikkauksia – ”Tällainen väite on yksinkertaisesti valetta”

Valtiovarainministeri Purra: Hallitus tekee työllisyyttä vahvistavaa politiikkaa – ”Nimenomaan suomalaisen työntekijän etu”

Tarina pesukarhusta, joka ei halunnut muuttua natsisymboliksi – näin Yle-koomikko, Ylen luottotutkija ja HS-toimittaja veivauksensa tekivät

Ruotsin vasemmistopuolue on rahoittanut terrorismiin liitettyä palestiinalaisryhmää

Argentiinan uusi presidentti sai vasemmiston kyyneliin

”EU:n pahin painajainen” voitti Hollannin vaalit – maahanmuuttokriittinen valtavirta vahvistuu Euroopassa
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää