Jos suomalaiset eivät lisäänny, huoltosuhde heikkenee. Jos huoltosuhdetta korjataan maahanmuutolla, on uhkana että suomalaiset jäävät ennen pitkää vähemmistöön omassa maassaan. Matalaan syntyvyyteen on esitetty erilaisia sosiaalipoliittisia ratkaisukeinoja. Syntyvyyttä on kuitenkin vaikea saada kasvuun poliittisin keinoin, Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho väittää.

– Syntyvyysongelmaa lähestytään usein sosiaalipolitiikan ja tasa-arvon näkökulmasta. Ajatus tuntuu olevan, että kunhan tasa-arvo saadaan hyvälle tolalle ja perhe-etuudet riittävälle tasolle, syntyvyys lähtee nousuun, Halla-aho toteaa Facebookissa.

Tukeeko mikään tällaista ajattelua, Halla-aho kysyy, kun syntyvyys on korkein sellaisissa köyhissä ja alhaisen tasa-arvon maissa kuin Niger, Tshad, Somalia, Kongo, Angola, Mali ja Burkina Faso – ja Euroopan maat löytyvät tilaston toisesta päästä.

Halla-aho uskoo enemmän kulttuurisiin selitysmalleihin.

– Hyvinvoivissa ja tasa-arvoisissa maissa ihmisillä on paljon virikkeitä ja tekemistä niin työelämässä kuin sen ulkopuolella, eivätkä lapset oikein mahdu tähän yhtälöön. En usko, että asialle on kovin paljon tehtävissä politiikan keinoin, Halla-aho väittä.

Halla-aho viittasi Iltalehden uutiseen tuoreesta perhebarometrista, jonka mukaan nyt lastentekoiässä olevia naisia ”houkuttelee matkustelu alejauheliha-arkea enemmän”.

Suomen Uutiset