

MATTI MATIKAINEN
Hallituksen ilmastokunnianhimosta tulossa jättilasku suomalaisille veronmaksajille – perussuomalaisille riittäisi vähempikin kunnianhimo
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra linjaa, että Suomen ei tulisi pyrkiä kilpailijamaitaan kunnianhimoisempiin ilmastotoimiin, vaan pysytellä ilmastopolitiikassa keskitasolla. – Silloin ei tehtäisi panostusvirheitä eikä suosittaisi teknologioita, jotka vanhenevat nopeasti. Ylipäätään meillä olisi samalla mahdollisuus oppia muiden maiden tekemistä virheistä.
Sanna Marinin hallituksen maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka nostaa autoilun ja asumisen hintaa, ruoan hintaa, muun liikkumisen hintaa, yrittämisen hintaa ja teollisuuden hintaa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa, että perussuomalaisille riittäisi jo vähempikin kunnianhimo.
– Me emme näe hyvänä sitä, että Suomi haluaa olla kunnianhimoisempi kuin oleelliset kilpailijamaansa tai kunnianhimoisempi kuin Euroopan unioni. On muistettava, että jo nyt Suomi on merkittävästi onnistunut vähentämään omia päästöjään, Purra sanoo.
Onko ilmastotoimien vaikuttavuus jo toissijaista?
Purra huomauttaa, että ilmastokunnianhimosta seuraa merkittävästi kustannuksia veronmaksajille, joten perussuomalaisille riittäisi hieman vähempikin kunnianhimo.
– Myös erilaisten teknologioiden kannalta olisi järkevämpää pysytellä ilmastopolitiikassa keskitasolla. Silloin ei tehtäisi panostusvirheitä eikä suosittaisi teknologioita, jotka vanhenevat nopeasti. Ylipäätään meillä olisi samalla mahdollisuus oppia muiden maiden tekemistä virheistä.
– Toissijaista Suomen uskottavassa ilmastopaketissa tuntuu olevan se, onko toimilla edes minkäänlaista vaikutusta itse ilmastonmuutokseen. Koska eihän niillä ole. Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on runsaan promillen luokkaa. Poliittisille toimille on luonteenomaista, että niitä tulee tehdä, olipa niillä mitään vaikutusta tai ei.
Miksi hintalapusta ei edes keskustella?
Purra ei voi käsittää, miksi ilmastotoimien hintalappu ei ole edes puheenaihe.
– Ikään kuin sähköautot, tuulivoima, hiilinielut, kuntien Hinku-hankkeet ja päästökauppa eivät maksaisi mitään. Ilmastopolitiikan toimien rahat eivät kuitenkaan tule jostakin maagisesta vihreästä pankista vaan suomalaisilta veronmaksajilta, työssä käyviltä ihmisiltä ja yrittäjiltä. Suomessa kaikkien muiden puolueiden hämäävä puhe pyrkii hämärtämään tätä päivänselvää tosiasiaa.
– Suomen maailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan taustalla vaanii vielä EU:n ilmastopaketti, joka toteutuessaan mahdollistaa jälleen suomalaisten rahan ryöväämisen muiden maiden asukkaiden hyväksi. Perussuomalaiset kuitenkin on veronmaksajan puolella. Me ihan oikeasti haluamme keventää verotusta, kaventaa verokiilaa ja lisätä palkansaajan ostovoimaa, Purra sanoo.
Vihreä ilosanoma vaimentumassa
Perussuomalaiset irtautui vuonna 2018 silloisen pääministeri Juha Sipilän (kesk) koolle kutsumasta ilmastotyöryhmästä, jossa kaikki muut puolueet julistivat pidäkkeetöntä ja vailla mittakaavaa olevaa vihreää ilmastosanomaa.
– Meidän kantamme eivät saaneet minkäänlaista tukea edes keskustalta tai kokoomukselta. Kävelimme tuolloin neuvotteluista ulos, ja muut puolueet kirjasivat maailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan tavoitteet tätä hallituskautta ohjaamaan, Purra sanoo.
Sittemmin kokonaistilanne on hieman muuttunut, sillä perussuomalaisilla on ollut valtaa poliittisen energian ja yhteiskunnallisen keskustelun ohjaamisessa.
– Yhtäältä olemme pakottaneet muut puolueet ottamaan kantaa asioihin, toisaalta ne joutuvat joko imitoimaan meitä tai asettumaan selvästi meitä vastaan. Ilmastorealismin perään huutelevat yksittäiset edustajat jo muutamasta muustakin puolueesta.
Mediassa manataan maailmanloppua
Myös mediasta löytää nykyään usein kannanottoja ilmastopolitiikan ylilyönteihin ja vihreän pakkovallan huvittavuuksiin liittyen. Poikkeuksena tästä on Yleisradion tarjonta.
– Yleisradio jatkaa pääuutisissaan maailmanlopun yksipuolista manaamista, kuten viimeksi viikonloppuna, Purra huomauttaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ylikunnianhimoiset tavoitteet ilmastorealismi kilpailijamaat ilmastotoimet asuminen ja liikkuminen kustannukset Riikka Purra Sanna Marin Teknologia Juha Sipilä vihreät perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Putkonen: Marinin hallituksen hiilineutraalisuustavoite ajaa teollisuuden pois Suomesta – ”Näitä työpaikkoja ei vihreä teollisuus pysty korvaamaan”

Kohoavat lämmittämisen kustannukset iskevät kipeästi veronmaksajan kukkarolle: Kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitaloasujille tulossa jopa satojen eurojen korotukset

Sähkökriisi runtelee maita pitkin Eurooppaa – komissio on huolissaan ilmastopakettinsa kannatuksesta

Ministerit Marin ja Saarikko intoilivat ilmastotoimista ja työperäisestä maahanmuutosta – Purra: ”Hallitus on vihreän varauman vanki”

Vihreä siirtymä laittaa vähäosaiset ahtaalle – Koponen: “Missä ovat Marinin hallituksen toimet kotitalouksien auttamiseksi?”

EU-johtajien huippukokouksessa piti tutkia vihreän energian lakiluonnoksia – Euroopan sähkökriisi saattaa vallata estradin

Purra: Seuraava yhteisvastuullinen, tulonsiirtoihin ja velkaan perustuva EU-paketti syötetään ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun teemalla – ”Suomalaisten tehtävä on maksaa”

Toteuttavatko Ranska, Espanja, Italia ja Kreikka järjenvastaista suhdannepolitiikkaa, Jussi Saramo?

Energiakriisi leviämässä Pohjoismaihin ja Intiaan – komissio tutkii sähkötukiaisten laillisuutta
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää