Kolmen ässän hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen. Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta äänin 114-72. Tyhjää ei äänestänyt kukaan, poissa oli 13 edustajaa. Äänestys päätti hallitusohjelmasta käydyn keskustelun, joka alkoi tiistaina.

Liikennevaliokunnalla isoja päätöksiä

Aiemmin aamupäivällä perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsi valiokuntien puheenjohtajat. Muhoslainen Pirkko Mattila jatkaa hallintovaliokunnan puheenjohtajana.

Savonlinnalainen Kaj Turunen nousee talousvaliokunnan puheenjohtajaksi. Viime kaudella hän toimi talous- ja lakivaliokunnassa. Porilainen Ari Jalonen nousee merkittävän liikenne- ja viestintävaliokunnan johtoon. Hän toimi valiokunnassa myös viime kaudella.

Liikennevaliokunta tulee käsittelemään vaalikauden aikana suuria liikenneinvestointeja, joilla hallitus pyrkii korvaamaan korjausvelkaa ja nostamaan taloutta kasvuun.

Mattila jatkaa hyvillä mielin

Mattila on hyvillään ryhmän yksimielisestä valinnasta.

– Jatkan töitäni hyvillä mielin. Kokemus antaa lisää tehoja toimintaamme valiokunnassa ja ryhmämme teki puheenjohtajavalinnat yksimielisesti.

Mutta jäikö korvan taakse kuitenkin jotakin, kun Mattilaa veikkailtiin julkisuudessa laajasti myös ministerin tai puhemiehenkin tehtäviin?

– Ei lainkaan! Näin on valinnat tehty ja ne ovat hyviä valintoja, vakuuttaa Mattila, joka vakuutti hallintovaliokunnan johdossa viime vaalikaudella yli puoluerajojen.

Veli-Pekka Leskelä