Helsingin Perussuomalaiset Nuoret tyrmistyivät uutisesta, jonka mukaan Helsingin opetusviraston entinen tietohallintopäällikkö on vangittu törkeästä petoksesta ja virka-aseman törkeästä väärinkäyttämisestä.

Epäillyn arvellaan kavaltaneen varoja, joita olisi pitänyt käyttää koululaisten tietokoneiden ja tablettien hankintaan.

– Järjestelmä on pettänyt totaalisesti, kun näin merkittävässä asemassa oleva henkilö on päässyt kähmimään stadilaisten veronmaksajien rahoja. Rahat ovat suoraan pois koululaisilta, toteaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva, joka käsittelee asiaa Helsingin opetuslautakunnassa ensi tiistaina.

– Veronmaksajana olen pettynyt, ja kuntapoliitikkona vaadin tiukempaa valvontaa. Rötösherrat on saatava kuriin!

Valvontaa laiminlyöty

PS-Nuorten mielestä on huolestuttavaa, miten huolimattomasti koulujen laitteistoista on pidetty kirjaa, kun näinkin suuri kavallus on voinut tapahtua – ja vielä peräti kymmenen vuoden aikana.

– Valvonnan laiminlyönti on todennäköisesti osaltaan mahdollistanut petoksen. Helsingin kouluissa on jo ennestään kärsitty laitteistopulasta, ja epäilty kavallus on vielä pahentanut tilannetta.

– Vaadimme Helsingin PS-Nuorissa, että kaupunki valvoo hankintojaan ja pitää kirjaa niistä entistä tarkemmin. Helsingin kaupunki käyttää valtavia summia rahaa, mutta se ei silti tarkoita, että olisi varaa olla löperö, varsinkin kun julkisella sektorilla joudutaan elämään säästäväisesti ylivelkaantumisen välttämiseksi. Korruptiolle pitää olla täysi nollatoleranssi, ja hyvävelipeli on puhallettava poikki, linjaa Helsingin PS-Nuorten sihteeri Roger Kulmala.

SUOMEN UUTISET