Maa- ja metsätalousministeriö vahvisti susien vuotuiseksi kaatokiintiöksi 53 sutta poronhoitoalueen ulkopuolella. Maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Hongisto on pöyristynyt päätöksestä.

– Tuomitsen jyrkästi noin pienen kaatokiintiön. Brysselin ja Helsingin herrat tietävät muka paremmin, mikä on susitilanne Suomen maakunnissa, kummastelee Hongisto.

– Vaadin kiintiöksi vähintään 80 sutta. Joka päivä joka puolelta valtakuntaa tulee yhteydenottoja susien aiheuttamista vahingoista.

Eräopas ampuu häädettyjä susia

Ylen A-studio kertoi taannoin venäläisestä eräoppaasta, joka ampuu palkkiota vastaan Suomesta häädettyjä susia.

– On uskomatonta, että kunnialliset suomalaiset joutuvat turvautumaan tällaisiin keinoihin turvatakseen oman elinympäristönsä pedoilta, Hongisto päivittelee.

Ehdotettu kiintiö ei riitä

Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen korosti Ilomantsissa vieraillessaan, että Suomen susipolitiikkaa ohjaa susikannan hoitosuunnitelma, jonka avulla pyritään sovittamaan yhteen sudensuojelun ja susireviirillä asuvien tarpeet.

– Ministeriön näkökulma on oikea, mutta mielestäni ehdotettu kiintiö ei riitä takaamaan susireviirillä asuvien tarpeita ja turvallisuutta, johon hoitosuunnitelmalla tähdätään, Hongisto sanoo.

SUOMEN UUTISET