Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on ottanut sanomalehti Kalevan tuoreessa kolumnissaan kantaa hallituksen ideologiseen ilmastopolitiikkaan, jonka seurauksena yksityisautoilu vaikeutuu.

– Suomen päästöt ovat noin 1,1 promillea globaaleista päästöistä. Siten suomalaisten ilmastoteoilla on parhaimmillaankin vain symboliarvoa. Suomi on lisäksi ilmastotoimissaan Euroopan maiden kärkijoukossa, Olli Immonen kirjoittaa.

Immosen mukaan kansalaisten on vaikea ymmärtää Suomessa vallitsevaa ilmastohysteriaa ja yksityisautoilijoiden syyllistämistä, kun suomalaisten vaikutusmahdollisuudet ilmastonmuutokseen ovat lähes olemattomat.

– Nykyhallitus vierittää ilmastopolitiikkansa teollisuuden, autoilijoiden ja yrittäjien maksettavaksi.

– Hallitus on lähettänyt pitkin vaalikautta hiilineutraalisuuskuplastaan uusia lisälaskuja suomalaisperheille. Elinkustannukset ovat nousseet erityisesti polttoaineiden ja lämmityspolttoöljyn hintojen nousun myötä. Hallituksen tavoite lähettää suomalaiset kävelemään, pyöräilemään ja kilometritehtaalle on vastuutonta.

Suomalaisten arkea ei saa vaikeuttaa

Immonen painottaa, että välttämättömät elinkustannukset eivät saa lohkaista kohtuutonta osaa suomalaisten ansioista.

– Palkan on riitettävä elämiseen. Sähkön sekä liikenne- ja lämmityspolttoaineiden verotusta on kevennettävä kohti EU:n minimitasoa. Näiden verojen ja maksujen laskeminen tuo perheille ostovoimaa ja helpotusta arjen menoihin.

Immosen mukaan suunniteltu polttoaineiden päästökauppa ei saa toteutua, sillä arvioiden mukaan se tarkoittaisi jopa yli kahden euron litrahintoja polttoainemittarilla.

– Toteutuessaan se rapauttaisi ostovoimaa, työssäkäynnin kannattavuutta ja siirtyisi suoraan kuluttajahintoihin, koska jopa 90 prosenttia päivittäistavaroistamme kulkee kumipyörillä.

– Verojen osuus bensiinin litrahinnassa on nyt noin 75 prosenttia ja dieselin hinnassa 55 prosenttia. Vertailun vuoksi todettakoon, että Yhdysvalloissa polttoaineverotusta on kiristetty viimeksi 30 vuotta sitten.

Immonen kritisoi erityisesti hallituspuolue keskustaa siitä, että puolue ei ole todellisuudessa pitkään aikaan ajanut mainostamaansa syrjäseutujen asiaa.

– Keskusta lupailee rahaa maaseudulle, muttei halua myöntää, että tuo raha tullaan perimään moninkertaisesti takaisin esimerkiksi yksityisautoilijoita kurittamalla.

Hallitus ilmastoposeeraa ja kansa maksaa

Immosen mukaan Suomessa ei tulla pääsemään koskaan tilanteeseen, jossa kaikkien ihmisten liikkuminen voitaisiin turvata julkisten liikennevälineiden avulla.

– Yksityisautoilu on monelle kansalaiselle elinehto, ja siksi sen pitää olla kohtuuhintaista. Hallituksen halu päästä poseeraamaan ilmastotoimillaan ei saa johtaa suomalaisten autoilijoiden kurittamiseen. Hallituksen keskusjohtoinen pyrkimys määrätä, minkälaisilla autoilla suomalaiset saavat jatkossa liikkua ei tule saamaan kansalaisten enemmistön tukea taakseen.

– Hallitusohjelma on laitettava ilmastopolitiikan osalta kokonaan uusiksi. Nyt on tärkeintä huolehtia omasta kansasta. Suomalaisen työntekijän ja autoilijan yliverottaminen on lopetettava, Immonen vaatii.

SUOMEN UUTISET