Iranin vahva mies, suurajatolla Ali Khamenei teki perinteisen ratkaisun suhtautumisessaan Iranin viimeaikaisiin mellakoihin. Hän löysi syyllisen Iranin ulkopuolelta. Konnia ovat USA ja CIA, Israel ja Saudi-Arabia.

Levottomuudet Iranissa näyttävät ainakin toistaiseksi laantuneen. Maan hallituksen ja sotilasjohdon nopeat ja voimakkaat toimet muun muassa sosiaalisen median suitsimiseksi ovat tuottaneet tulosta. Valtionsyyttäjä Muhammed Jazar Montazeri syytti jo aiemmin mielenosoituksista Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:ta ja suurajatolla Khamenei on nyt samoilla linjoilla.

Iranin valtiollisessa mediassa puhunut Khamenei syytti Israelia ja Yhdysvaltoja mielenosoitusten provosoimisesta ja palasi asiaan pappismiehelle modernilla tavalla Twitterissä. Khamenei vakuutti, että amerikkalaisten sekaantuminen Iranin asioihin ei jää vaille vastatoimia.

Suurajatolla Khamenei kuittasi presidentti Donald Trumpin twitter-väitteet iranilaisten nälänhädästä huomauttamalla, että USA:ssa 50 miljoonaa ihmistä kärsii aliravitsemuksesta, Aftonbladet kertoo. Viittauksena Iranin levottomuuksien vaatimiin uhreihin Khamenei huomautti, että Yhdysvalloissa poliisi on tappanut vuodessa 800 ihmistä.

Khamenei ei malttanut myöskään olla puuttumatta Yhdysvaltain presidentin henkiseen tilaan, tosin mainitsematta tätä nimeltä.

– Valkoisessa talossa jöötä pitävä mies vaikuttaa tasapainottomalta. Hänen täytyy pikkuhiljaa ymmärtää, etteivät nämä hänen psykoottiset ja äärimmäiset höpinänsä tule jäämään vaille vastausta.

Suomen Uutiset