Hallituksen leikkauspaketti on kova ja se syö palomiestä, mutta Suomen taloudellinen tilanne ei anna vaihtoehtoja. Jos emme nyt ryhdy säästötoimiin, joilla on vaikutusta, niin koska on oikea aika? kysyy perussuomalaisten kansanedustaja ja siviiliammatiltaan paloesimies Ari Jalonen.

– Hallituksen kilpailukyvyn parantamiseen tähtäävä leikkauspaketti osuu lujaa myös oman ammattikuntani edustajiin ja muihin turvallisuussektorin työntekijöihin. Kuitenkin esillä olleista vaihtoehdoista valitut toimet ovat parhaat mahdolliset. Neuvotteluissa väläytelty alv:n korottaminen olisi tasaverona ollut erityisen ankara pienituloisimpia kohtaan. Nyt taakanjako on tasaisempi, kun solidaarisuusverokin laajennetaan koskemaan esimerkiksi kansanedustajien palkkaluokkaa eli yli 72 300 euroa tienaavia.

Kaikki joutuvat osallistumaan

Jalonen sanoo, että budjetissa on elementtejä, jotka parantavat työllisyyttä, kuten infraan kohdennettavat rahat.

– Työllistävän vaikutuksen lisäksi tämä parantaa ympäristöämme ja poistaa tiestömme korjausvelkaa.

– Emme voi elää enää velaksi ja kasvattaa lapsillemme siirtyvää taakkaa, siksi näihin ikäviin leikkauksiin on ryhdytty. Enää emme voi seisoa toimettoman edellisten hallitusten tavoin ja seurata sivusta valtion velkaantumista. Toimet eivät ole helppoja, mutta välttämättömiä ja kaikki joutuvat osallistumaan näihin talkoisiin, Jalonen toteaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit