Kotkassa vappupuhetta pitänyt Juho Eerola oli tiedustellut etukäteen ihmisiltä, mitä aiheita he haluaisivat vappupuheessa käsiteltävän. Näin he vastasivat.

– Kommentteja tuli valtava määrä, satamäärin. Laidasta laitaan. Parhaat palat päätin ottaa, Eerola avaa.


Juho Eerola. 13 min 25 sek.

Hieman erikoisempana pyyntönä häntä pyydettiin kehumaan hallitusohjelmaa.

– On muutamia asioita, joita hallitus on tehnyt oikein, jotain, mitä on saavutettu. On asioita, joita on tehty kaksi vuotta sitten, ja jotka vaikuttavat nyt. Näillä Kotkan seuduilla ei työttömyys enää nouse. Samoin silloisessa hallituksessa tehtiin turvapaikkapolitiikkaa kiristäviä päätöksiä.

Eläkeläisten asia

Ylivoimaisesti eniten palautetta Eerola sai siitä, että hänen pitää ottaa elekeläisten asioita esille ottaminen.

– Se on tärkeä asia. On esimerkiksi iäkkäitä naisihmisiä, joilla ei ole työuraa takana. Koko elämä on mennyt kaikkein tärkeimpään työhön – lasten kasvattamiseen. Jotkut heistä joutuvat valitsemaan ruoan ja lääkkeiden välillä. Tällaisista ihmisistä meidän on huolehdittava.

– Sain tällaisen viestin: ”Joudun maksamaan 30 vuotta YEL-yrittäjäeläkemaksuja. Nyt vielä yli 70-vuotiaana joutuu tekemään töitä, kun eläke on niin pieni.” Onko tämä reilua? Ei ole.

– Perussuomalaiset ovat eduskunnassa ajaneet sitä, että eläkeläisverotus kohtuullistettaisiin. Tästä olemme tehneet aloitteen. Samoin taitettu indeksi pitää korjata pienten eläkkeiden kohtalla.

– Henkilöt, jotka nyt ovat eläkeläisiä, ovat rakentaneet tämän maan. Tarvitaan sisäistä solidaarisuutta, yli sukupolvien.

Uhkailua ryhmässä

– Yksi asia, joka viesteissä nousi vahvasti esiin oli siniset. Yhdet sanoivat, että heistä pitää puhua. Toiset sanoivat, että älä puhu heistä.

Eerola ei pidä aiheesta puhumisesta, mutta sanoo siitä silti muutaman sanan.

– Vuosi sitten, näihin aikoihin perussuomalaisten eduskuntaryhmässä oli yksinkertaisesti sellainen tilanne, että muutama ministeri käytännössä päätti, että mitä tehdään. Eri mieltä ei saanut olla. Tai sitten kysyttiin, että oletko mukana seuraavissa vaaleissa vai etkö ole.

– Silloin päätettiin, että tähän puolueeseen tarvitaan uusi johto ja mahdollisesti muutama uusi ministeri.

Miten kävi? Sen tietävät kaikki suomalaiset. Emme saaneet vaihdettua ministereitä, mutta saimme vaihdettua puoluejohtoa.

Eerola kertoo, että mikäli Jyväskylän 2017 puoluekokousvalinnoissa olisi käynyt toisin.

– Oli noin yhdeksän silloista kansanedustajaa, jotka olisi potkittu pois – kenties puolueesta tai ainakin eduskuntaryhmästä. Olin itse siinä yhdeksän porukassa. Ihan hyvä, että ainakin omalta osaltani kävi näin.

SUOMEN UUTISET