Kansanedustaja Arja Juvonen on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen liittyen sähköpotkulautojen parkkeeraamiseen liittyvistä vaaratilanteista ja sähköpotkulautojen aiheuttamien vaaratilanteiden ennaltaehkäisystä.

Sähköpotkulautojen pysäköinti lainvastaisesti altistaa pyöräilijät ja kävelijät yllättäviin vaaratilanteisiin, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

– Sähköpotkulautoja on ollut parkkeerattuna jalkakäytälillä, hiekkapoluilla ja kevyenliikenteen väylillä keskellä kulkureittiä sekä kaatuneina poikkiteloin kulkuväylillä ajoajan päätyttyä. Vaaratilanteita aiheutuu myös apuvälineitä, kuten pyörätuolia tai rollaattoria, käyttäville. Kulkuväylillä liikkuu myös näkövammaisia, joille este kulkuväylällä voi olla kohtalokas.

Välinpitämättömyydestä vaaratilanteita

Tieliikennelain 12 pykälän mukaan tielle ei saa panna eikä jättää mitään, mikä voi vaarantaa tai haitata liikennettä.

– Olen saanut paljon viestejä ympäri Suomen sähköpotkulautojen aiheuttamista onnettomuuksista ja läheltä piti tilanteista. Holtittomuus ja välinpitämättömyys potkulautojen käyttäjillä vaarantaa kadunkulkijoiden turvallisuutta, Juvonen toteaa.

Veronmaksajat maksavat törttöilyn

Asiaan tarttui Juvosen kysymyksen jälkeen myös perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén, joka lupasi selvittää, miten sähköpotkulautojen aiheuttamia vahinkoja voitaisiin vähentää. Lindén viittaa vakuutusyhtiö Ifin tiedotteeseen, jonka mukaan humalassa tapahtuvat sähköpotkulautaonnettomuudet hoidetaan yleensä julkisella puolella.

– Ja me veronmaksajat maksamme tämän törttöilyn. Selvitän miten tähän saisi muutoksen. Toki tärkeintä on vähentää vammoja, Linden kirjoittaa.

Artikkelia on päivitetty ministeri Lindénin osalta 24.8.2022 klo 13.27.

SUOMEN UUTISET