Kansanedustaja Arja Juvonen on erittäin helpottunut siitä, että sopu hoitajaliittojen työmarkkinakiistaan on saatu. Palkkaratkaisu, työolojen parantaminen ja koronakorvaus on seikkoja, jotka ovat hoitoalalle merkityksellisiä.

Yksikään teko tai puheenvuoro hoitajien ja heidän hoidettaviensa puolesta ei ole ollut turha, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

– Olemme kaikki samassa veneessä ja jokainen meistä tarvitsee joskus hyvää hoitoa. Suomen on näytettävä hoitoalan ammattilaisille signaali, että heidän työllään on merkitystä ja arvoa. Työmarkkinakiista on aiheuttanut laajasti stressiä varmasti kaikille.

Alan vetovoimaa halutaan parantaa

Juvonen muistuttaa, että toimiva terveydenhuolto on yksi suurimmista huoltovarmuustekijöistä yhteiskunnassa.

– Kun maailmalla myrskyää ja Euroopassa soditaan, tarvitaan yhteen hiileen puhaltamista. Suomalainen terveydenhuollon ammattilainen on kova osaaja, eikä pelkää pahojakaan paikkoja tarpeen niin vaatiessa. Tämän ovat myös koronaepidemian aikana etulinjassa työskennelleet hoitajat näyttäneet. Suomalainen hoitoalan ammattilainen on kova tekijä, Juvonen toteaa.

– Hoitoalan sovun tulos kertoo, että alan vetovoimaa ja pitovoimaa halutaan parantaa, ja toivon sen olevan myös viesti alan opiskelijoille ja alaa harkitseville. Toivon nyt myös työrauhan kaikkien työmarkkinakiistassa mukana olleiden tekemiseen palautuvan ja hoiva-alan rauhoittuvan. Kiitän myös hoitoalaa jaksamisesta.

SUOMEN UUTISET