Lapin perussuomalaiset vaativat hallitukselta ja erityisesti Työ- ja Elinkeinoministeriöltä nopeita toimia kaivosten tuoton ohjaamiseksi Lappiin ja Suomeen. Nykyisellä käytännöllä kaivosten tuotto valuu veroparatiiseihin ja suursijoittajille. Lappiin jää ainoastaan kuonakasat ja muutaman tuhannen verotulot.

Levillä piirikokousta pitäneet perussuomalaiset huomauttavat että sateenkaarihallituksella on vastuu siitä, että Suomelle ohjautuu tuloja kaivoksista. Piirikokous katsoo, että TEM ja sen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori lyövät laimin mahdollisuuden ottaa kaivosten tuotto kotimaan kuntien ja valtion hyödyksi.

– Joka kerta, kun TEM tekee sopimuksen kaivosoikeuksien myynnistä, se voi kirjata, että kaivoksen tuottamasta hyödystä tulee prosentteja Lappiin ja Suomeen, sanoo Lapin piirin puheenjohtaja Jukka Paakki.

Lapin perussuomalaiset pahoittelevat että kokoomuksen johtama hallitus on kontallaan suurten monikansallisten yhtiöiden edessä. Muualla maailmassa suurten kaivosyhtiöiden tulosta ohjautuu huomattavasti suurempi osa kansallisvaltiolle kuin Suomessa. Kataisen hallitus ajaa piirin mukaan veroparatiisiyhtiöiden etua ja unohtaa Suomen kansan.