Perussuomalaisten elokuun puoluekokoukseen henkilövaaleihin on ennakkoilmoittautunut yhteensä 25 puolueen täysivaltaista jäsentä. Eniten kiinnostusta on puoluesihteerin paikalle, paikkaa tavoittelee yhdeksän ehdokasta. Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut kuusi ehdokasta, josta kaksi on kansanedustajia. Viisi muuta kansanedustajaa on ehdolla varapuheenjohtajistoon.

Puheenjohtajaksi hakevat kansanedustajista Riikka Purra ja Sakari Puisto. Heidän kanssaan kisaavat Zara Villikka Kotkasta, Ossi Tiihonen Lohjalta, Kristiina Ilmarinen Salosta ja Urpo Vähäranta Kirkkonummelta.

Puoluesihteeri Simo Grönroos tavoitellee jatkokautta. Hänen paikkaansa ovat havittelemassa Venni Härkönen Ylivieskasta, Ely Rositawati Michiko Helena Tanaka Espoosta, Maiju Tapiolinna Nurmijärveltä, Arto Luukkanen Järvenpäästä, Jarno Manni Sastamalasta, Henna Kajava Espoosta, Markku Palomäki Porista ja Jyrki Lohi Rovaniemeltä.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on pyrkimässä kaksi kansanedustajaa eli Leena Meri ja Jari Ronkainen.

Toisen varapuheenjohtajan pestiä hakee myös kaksi kansanedustajaa Arja Juvonen ja Mauri Peltokangas. Heidän lisäkseen paikkaa hakevat Eliisa Panttila Teuvalta ja Kristiina Ilmarinen Salosta.

Kolmannen varapuheenjohtajan kisaan ovat ilmoittautuneet kansanedustaja Veikko Vallin, Mira Nieminen Lahdesta, Jeppe Isberg Vantaalta ja Ville-Veikko Elomaa Lahdesta.

Arja Juvonen on istuva 2.varapuheenjohtaja. Istuva 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola harkitsee vielä osallistumistaan.

Ehdokkaiden omat esittelysivut aukeavat perussuomalaisten sivustolla myöhemmin tänään.

Perussuomalaiset järjestää puheenjohtajaehdokkaille paneelin viikolla 31.

Seinäjoen puoluekokoukseen on tähän mennessä ilmoittautunut hieman yli 2 100 henkilöä. Perinteisesti kokouspaikalla ilmoittautuu noin 100 henkilöä lisää. PS arvioi kokousedustajien määräksi suunnilleen saman määrä kuin Tampereen ja Jyväskylän kokouksissa – eli noin 2 200.

Puoluekokous järjestetään Seinäjoella 14.–15.8.2021.

SUOMEN UUTISET