Monet poliitikot kantavat perustellusti huolta lapsiperheistä. Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi kuitenkin toteaa, että yksin asuvat henkilöt, joita Suomessa on noin 1,25 miljoonaa naista ja miestä, eivät saa riittävää huomiota yhteiskunnan palveluverkossa.

– Erityinen huomio on syytä kohdistaa yksinäisiin miehiin. He elävät monenlaisten vaikeuksien saartamina. Toisin kuin yksinäisille naisille, yksinäisyys on monelle miehelle syynä heikkoon ruokavalioon, asuinolojen ja hygienian puutteisiin, päihteiden käyttöön ja terveyden ongelmiin, sanoo kansanedustaja Toimi Kankaanniemi.

– Näistä puolestaan seuraa usein työttömyys ja syrjäytyminen. Elatusmaksut ja katkenneet yhteydet entiseen puolisoon ja lapsiin kärjistävät monen vaikeuksia. Toisaalta poikamiehille juuri nuo ongelmat ovat usein syynä yksinäisyyteen, muistuttaa Kankaanniemi.

Yksin asuvat miehet erityisen hyviä työntekijöitä

Kankaanniemi huomauttaa, että yksin asuvat miehet ovat erityisen hyviä työntekijöitä, mikäli heidän elinolonsa ovat yksinäisyydestä huolimatta kunnossa. Tämän vuoksi sekä inhimillisistä että taloudellisista syistä ”vanhojen poikien” yhteiskunnallisen aseman parantaminen on tärkeää.

– Sote-uudistuksessa luodaan laajat hyvinvointialueet. Valitettavasti epäilen, että palvelut keskittyvät ja etääntyvät. Yksi pahimmin tästä kärsivä väestöryhmä on yksinäiset miehet. He eivät helposti lähde etäältä hakemaan tukea ja apua arjen tarpeisiin ja ongelmiin. Massiiviseksi muodostuva ja resurssipulasta kärsivä sote-järjestelmä ei heitä tavoita edes niin hyvin kuin kuntapohjaiset palvelut ovat saavuttaneet, toteaa Kankaanniemi ja vaatii lähipalvelujen turvaamista.

Kankaanniemi ehdottaa lisäksi, että jokaisella hyvinvointialueella selvitettäisiin asianmukaisesti toimivien poikamiespankkien perustamista edistämään puolisoiden löytymistä poikamiehille matalalla kynnyksellä.

Suomen Uutiset