SDP-kansanedustaja Aki Linden sekoilee parhaillaan tavalla, jota harvoin näkee. Husin tarkistusraporttien hävittämisestä negatiiviseen julkisuusmyllytyksen joutunut Linden tempaisi sunnuntai-iltana twiitin, joka pudotti paatuneiltakin twitteristeiltä leuan pöydälle.

Iltalehden paljastusjutusta ja sitä seuranneesta somekeskustelusta suivaantunut Linden kirjoitti sunnuntai-iltana klo 19:34:

”Hei, nyt oivalsin, muutamat twiitit sen paljastivat: Iltalehden minuun kohdistuvassa ”moukaroinnissa” on kyseessä #sote. Pääomasijoittajat eivät ole unohtaneet, että edellisen soten kaatuessa he menettivät satoja miljoonia euroja. Nyt tulee kostoa. ”

Linden syyttää käytännössä suoraan Iltalehden tutkiviin talousjuttuihin erikoistunutta toimittaja Jarno Liskiä pääomasijoittajien käsikassaraksi.

Liski vastaa Lindenille: ”Terve! Jutun aihe ja näkökulma ovat aivan omaa harkintaani, ja olen erittäin valmis keskustelemaan niistä tarkemmin myös julkisesti. Voin vakuuttaa, että en ole pääomasijoittajien tai minkään muunkaan intressiryhmän asialla. Olen vain tarkistanut sinun ja Juha Tuomisen väitteitä.”

Suomen Kuvalehden Salla Vuorikoski kommentoi: ”[o]n ainoastaan halpamaista heittää perättömiä syytöksiä, jotka ovat ehkä törkein leima journalistille. Että ei olisi yleisön vaan salaa jonkun intressitahon asialla. Skarpatkaa.”

Linden sai twiittiinsä huomattavan määrän moittivia vastauksia. Viesti ehti vannhentua noin pari tuntia, kunnes Linden poisti sen. Hetken päästä hän selitti käyttäneensä ”harkitsematonta ilmaisua”.

SUOMEN UUTISET