Kehitysapumenoista leikkaaminen on pöydällä hallitusneuvotteluissa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi äskettäin, että kehitysavun leikkauksiin kohdistuvissa neuvotteluissa aletaan olla jo niissä luvuissa, joista perussuomalaisten ei ole mahdollista tulla enää alas.

Riikka Purra kertoi aamulla, että Säätytalolla puhutaan nyt myös Suomen kansalaisten elämään vaikuttavista leikkauksista eri sektoreilla.

– Meidän mielestämme kehitysapu eli se, että Suomi laittaa rahaa maailmalle Afrikkaan, Aasiaan tai tekee jopa kansainvälisiä kampanjoita, ei ole sopivaa.

Säästöjä on tultava

Perussuomalaiset on hakenut kehitysyhteistyöhön rahoitukseen mahdollisimman suuria leikkauksia. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson puolestaan on todennut pelkäävänsä leikkausten vaarantavan Suomen kansainvälisen maineen ja vaikuttavan Suomen pyrkimykseen päästä YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi. Purra ei ole samaa mieltä.

– Kehitysapurahoitusta ei olla kokonaan lopettamassa, mutta haluamme selviä säästöjä.

Sovun löytyminen lähellä?

Purran mukaan neuvotteluissa nyt aletaan olla jo niissä luvuissa, joista perussuomalaisten ei ole mahdollista tulla enää alas.

– Toivon mukaan sopu kehitysyhteistyörahojen leikkauksesta löytyy mahdollisimman pian.

SUOMEN UUTISET