Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan tällä viikolla hallitusneuvotteluissa pöydällä ovat kaikki jäljellä olevat asiat, joista ei vielä ole sovittu, kuten kehitysapuleikkauksia ja talouspöydän kirjauksia koskevat asiat. Ratkaisujen löydyttyä neuvotteluiden eteneminen voi jatkossa tapahtua hyvinkin nopeasti.

Mikäli muutama riita-asia saadaan hallitusneuvotteluissa nyt käsiteltyä, neuvottelujen etenemiseen tulisi siis vauhtia, Riikka Purra arvioi hetki sitten kommentoidessaan hallitusneuvottelujen tilannetta.

– Kehitysapua ja muutamia muita asioita. Myös talouspöydässä on vielä tekemistä. Jos ja kun nämä saadaan alta pois, muualla on sitten aika nopeaa, uskoisin.

Kehitysavussa leikattavaa

Kehitysapuleikkauksista on haettu ratkaisua jo viime viikolla. Perjantaina Purra totesi , että kehitysavun leikkauksiin kohdistuvissa neuvotteluissa aletaan olla jo niissä luvuissa, joista perussuomalaisten ei ole mahdollista tulla enää alas.

– Olemme joustaneet alkuperäisistä vaatimuksistamme, kuten kaikki muutkin ovat joustaneet omistaan. Meille perussuomalaisissa on kuitenkin hyvin tärkeää, että hallitus, joka sopeuttaa ja leikkaa näin paljon, niin silloin täytyy olla myös valmis leikkaamaan runsaasti maan ulkopuolelle menevistä miljardeista.

SUOMEN UUTISET