Kokoomuksen väistyvä kansanedustaja Sampsa Kataja moittii kovin sanoin kansanedustaja-aikansa palkkansa pienuutta.

Ville Blåfieldin ja Reetta Rädyn uutuuskirjassa kerrotaan Katajan todenneen kirjan tekijöille useaan kertaan, että ”hänen kaltaiselleen juristille korvaus ei ole kilpailukykyinen.”

Katajaa harmittavat niukan tilipussin lisäksi myös työn määräaikaisuus, pieni työhuone sekä se, että huoneen ikkunasta näkyy pilviä vain “just ja just”. Kansanedustaja oli asianajajana toimiessaan tottunut isoon työhuoneeseen torinäkymällä, Ilja Repinin tauluun seinällään sekä isoon nahkatuoliin.

Kansanedustajan palkkio on 1.3.2014 lukien 6355 euroa kuukaudessa. Verottomat kulukorvaukset nostavat kuukausipalkan noin 8000 eur tasolle. Tämän lisäksi kansanedustajilla on laaja matkustus- ja taksinkäyttöoikeus.

Katajan näkemykset julkaistiin Ville Blåfieldin ja Reetta Rädyn uutuuskirjassa Kuka hullu haluaa poliitikoksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä IS.

Menneet mepit mieron tielle?

Heikkoa ansiotasoa valitteli hetki sitten myös Eija-Riitta Korhola, niin ikään kokoomuksen pitkäaikainen toimija. Hän kuittasi Euroopan parlamentilta 8500 euron kuukausikorvauksen 15 kuukaudeksi. Korhola kuitenkin totesi IS:lle, ettei lähde eduskuntavaaliehdokkaaksi, koska ”nyt ei ole varaa.”

Kokoomusministeri Laura Räty puolestaan hämmästytti suomalaisia pienituloisten määrää vähättelevällä lohkaisullaan. Hän pohti Verkkouutisten haastattelussa, että ”kuinka moni oikeasti tienaa alle 2 600 tai 2 100 euroa kuukaudessa.”

Kommentti herätti laajalti närkästystä. Rätyä muistutettiin kovin sanoin siitä, että maassa elää satoja tuhansia ihmisiä, joiden ansiot jäävät alle 2 100 euroon kuukaudessa.

SUOMEN UUTISET