Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Kari Kulmala toteaa, että eilen julkaistu hallituksen selonteko sisäisestä turvallisuudesta antaa karun kuvan turvallisuudestamme.

–  Edellisen hallituksen huomenlahjana saimme entistä vähemmän poliiseja, rajavartijoita, tullimiehiä ja hätäkeskusten henkilökuntaa, palo- ja pelastushenkilöstöstä puhumattakaan. Asian kuntoon saattamiseksi nykyisellä hallituksella on nyt kädet täynnä töitä.

– Torstain eduskunnan kyselytunnilla vasemmistoliitto haikaili liikkuvan poliisin perään. He ovat huomanneet, että liikenneturvallisuus on heikentynyt sekä turvattomuuden tunne lisääntyy, ja tämä on täysin oikea huomio. Täytyy kuitenkin muistaa, että liikkuvaa poliisia lakkautettaessa oli liikenneministerinä vasemmistoliiton Merja Kyllönen, Kulmala muistuttaa.

Selonteko avasi silmät

Myös edellisen hallituksen sisäministeri Päivi Räsänen totesi eilen, että sisäisen turvallisuuden selonteko on varsin karua luettavaa. Tulevina vuosina häiriöiden ja rikosten määrä lisääntyy, poliisin ja hätäkeskusten toimintavalmiusajat pidentyvät, osa tehtävistä jää kokonaan hoitamatta, yhä useammat rikokset jäävät selvittämättä ja erityisesti harvaan asuttujen alueiden turvallisuuden ylläpito vaikeutuu.

– Hänen pitäisi kuitenkin samalla myöntää, että hän oli edellisen hallituksen sisäministeri ja maan turvallisuustilanne on hänen jäljiltään. Hän on myös päävastuussa liikkuvan poliisin lakkautuksesta ja siten liikennevalvonnan romahtamisesta, Kulmala osoittaa sormella.

– Pidän erittäin hyvänä, että saimme hallituksen toimesta laatuaan ensimmäisen selonteon sisäisestä turvallisuudesta. Tämä avaa veronmaksajien ja entisten vastuunkantajien silmät todellisuuteen. Tosiasioiden etsiminen ja tunnustaminen on viisauden alku.

SUOMEN UUTISET

Tagit