Tulevan puheenjohtajan pitää osata sanoa Timo Soinille ei, linjaa perussuomalaisten hyvinkääläinen kansanedustaja Leena Meri Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -haastattelussa.

– Koska Timo on niin vahva, ja hän on kuitenkin tottunut päättämään näitä asioita yksin, Meri perusteli kantaansa. Uuden puheenjohtajan pitää muistaa sanoa Timolle, että “hei, Timo, et ole enää puolueen puheenjohtaja, nyt minä olen se joka näitä linjanvetoja yhdessä kentän kanssa tekee”.

Puheenjohtajaksi itsekin pyrkivä Meri ei ole varma Sampo Terhon uskalluksesta tarvittaessa asettua vanhaa puheenjohtajaa vastaan.

– Kyllä Sampon pitää minut vakuuttaa vielä siitä saadakseen minun ääneni sitten toisella kierroksella.

Jussi Halla-ahon ongelmana olisi ennemminkin uuden ja vanhan puheenjohtajan huonot välit.

– Kyllähän se siltä näyttää, jotkut Timo Soinin lausunnot, että hän on vähän halukas työntämään Jussi Halla-ahoa marginaaliin, Meri sanoo. Tämä näkyy Meren mukaan Soinin puheissa yhden asian puolueiden mahdollisuuksista.

– En tiedä viittaako hän Jussi Halla-ahoon mutta jotenkin sellainen tunne usein tulee.

Meri myöntää olevansa “poikiin nähden takamatkalla” ainakin median mittailujen mukaan, mutta pitää vahvuutenaan sitä, että hän voisi olla kultainen keskitie Halla-ahon ja Terhon välillä.

Meri sanoo olevansa samoilla linjoilla Halla-ahon kanssa EU-kysymyksissä ja maahanmuuttopolitiikassa. Terhoa Meri arvostaa erityisesti talousosaamisesta. Terhoa Meri pitää kuitenkin liian mietona.

– Hänen pitäisi olla vähän värikkäämpi persoona.

MARKO HAMILO